Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 09. 2020. 12:37 >> 12:37
8

DANILOVIĆ

"Građani jasno pokazali šta ne žele"

Možda građani, svojom izbornom voljom, i nijesu tačno i precizno ukazali šta sve žele za budućnost, ali jesu nedvosmisleno šta sigurno ne žele, ističe poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, osvrćući se na oglašavanje DPS i njemu bliskih grupa i pojedinaca koji smatraju da će nova vlast odvesti Crnu Goru ka Velikoj Srbiji ili ka Rusiji.

Kako dodaje u saopštenju, DPS politika je brutalno potučena s obzirom na uslove pod kojim su se građani izjašnjavali.

"UCG konstatuje trenutnu zabrinutost, inače, vječno bezbrižnih medijsko-političkih krugova koji nariču nad navodnom neizvjesnošću sjutrašnjice - proruska i prosrpska politika valjda drži mač nad državnošću i nezavisnošću Crne Gore. Toj grupi nije, međutim, smetala nesumnjiva i raznorodna podrška zvanične Rusije u predreferendumskoj raspolućenosti, nije se gadila na prijateljsko igranje fudbala sa nekadašnjim šefom Dume Grizlovim, niti su bili gadljivi na milijarde i milijarde ruskog novca kojim je zapljusnut i održavan socijalni mir. Trabanti i politički prevrtljivci koji su od svake politike pravili pijacu gledaju sa navodnim strahom i užasom kako nova većina vodi Crnu Goru u oganj velike Srbije i pod gvozdenu Putinovu čizmu. Oni koji nikada u životu nijesu vodili ni jednu iskrenu politiku, imali makar jedan vizionarski put, nikada duže od jednog izbornog ciklusa izdržali u istim političkim 'gaćama', nikada istrajali u orginalnom projektu, oni koji su podvodili vlastitu državu svakom isplativom interesu, oni su zabrinuti i unezvijereni?", naglašava Danilović.

Kako dodaje Danilović, ta politika je poražena i potučena uprkos sili novca i vještini prevrtljivosti.

"Novovremene komite otele su od Crne Gore sve od Krnova do Možure, komite čiji su zaštitni znaci vjetrenjače, boksovi cigareta i navodno zelene mini-hidroelektrane. Njihov komitizam bio je i ostao kompromitizam, komunizam, neokomunizam i banditizam. Umjesto iz ralja velike Srbije nova većina moraće da čupa Crnu Goru iz ambisa velikih i sistemskih pljački, da je spašava ne od Srba nego od podmuklog komitovanja i četovanja po unakaženom budžetu. Ko hoće da gradimo Crnu Goru svih nas dobrodošao je. Bilo bi na kraju ljudski, crnogorski, srpski, albanski i bošnjački, da se preko mjere ne razmećemo dosljednošću i nepokajanjem - još se nije ohladila ona vreća DPS-a pridržavana i strahom i junačkim interesom", poručio je Danilović.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније