Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 09. 2020. 10:47 >> 11:21
3

FON DER LAJEN

Z. Balkan dio Evrope, ne stanica na putu svile

Zapadni Balkan je dio Evrope a ne usputna stanica na putu svile, poručila je predsjednica Evropske komisije EK Ursula fon der Lajen. Ona je najavila da će EU uskoro predstaviti paket ekonomskog oporavka koji se fokusira na brojne regionalne investicione inicijative.

U svom prvom govoru o stanju unije pred evropskim poslanicima, Lajenova je naglasila da je povjerenje osnova svakog novog partnerstva i da je Evropa spremna da izgradi snažno partnerstvo sa najbližim susjedima, počev od Zapadnog Balkana.

„Odluka od prije 6 mjeseci da se otvore pristupni pregovori sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom je bila zaista istorijska. Budućnost čitavog regiona Zapadnog Balkana jeste u Evropskoj uniji, mi dijelimo istu sudbinu. Zapadni Balkan je dio Evrope, a ne samo usputna stanica na putu svile“, naglaslila je Lajenova u govoru pred evropskim zastupnicima.

Ona je najavila da će EU uskoro predstaviti paket ekonomskog oporavka koji se fokusira na brojne regionalne investicione inicijative.

Ublažavanje posljedica zdravstvene i ekonomske krize, kao i vizija ekonomskog oporavka, borba protiv klimatskih promjena i situacija u susjedstvu Evrope, glavni su elementi govora predsjednice Evropske komisija pred poslanicima Evropskog parlamenta o stanju Unije.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније