Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 09. 2020. 12:00   >>  19:56 21

REAGOVANJE

DF: Popović da saopšti koliko je novca dobio od države

Demokratski front reagovao je na ocjene koje je u emisiji "Teleskopija" na TVCG iznio pisac Milorad Popović.

Književnik i publicista Milorad Popović poručio je u "Teleskopiji", kako Crnoj Gori treba pokret za odbranu - da bi se zaštitile njene ključne vrijednosti.

“U danima kad Crna Gora kreće naprijed za dobro svih građana, kad sa ključnih adresa Evrope i Amerike stižu čestitke povodom mirne smjene vlasti, i riječi podrške za politiku Vlade koja se uskoro formira, Popović bi ipak mogao razlučiti bar nešto: da prizna koliko je zabrinut za Crnu Goru, a koliko za to što će mu presušiti donacije u eurima preko žiro-računa, jer više neće moći pelješiti državne fondove”, navodi se u reagovanju DF-a.

DF poziva Popovića da, kako kažu, javno saopšti građanima Crne Gore tačnu, ukupnu sumu: sa koliko se desetina hiljada eura dosad, kako ističu “ofajdio od vlasti preko konkursa Ministarstva kulture i drugih".

Kažu i da je jedan od Popovićevih “bisera” stav da će biti “teško Amfilohiju ako postoji Bog”, te da Mitropolija počiva na antihrišćanskim načelima, da mitropolit mrzi Svetog Petra i Njegoša.

“Zato se u svjetlu navedenih tlapnji postavlja i logično pitanje da li bi se i jedan dobitnik Njegoševe nagrade ikad spustio tako nisko da raspiruje vjersku i nacionalnu mržnju. Očito, Popović svojim mentalnim sklopom ne umije da razumije poruke Njegoševe nagrade, tim prije što i sam podsvjesno osjeća da je trećerazredni pisac, koji je nagradu namakao kao honorar za usluge režimu preko Javnog servisa tokom posljednjih godina”, poručuju iz DF-a. 

Kažu i da su bizarne neke Popovićeve kontroverze.

“U jednom trenu je, i sam shvatajući da su rezultati izbora neminovnost, širokogrudo ocijenio da ne bi bila nikakva šteta da je dosadašnja vlast i prije pala! Mada tako nešto nikad ne bi prevalio preko usana tokom svih ovih godina, kad je veličao režim i uzgred se grebao za enormne sume, koje su, zahvaljujući njemu, otišle u vjetar”, poručuju iz DF-a.

Navode i da je Popović slikovito “jadikovao i nad navodnim uništenjem crnogorske nacije, ronio krokodilske suze što će na popisu broj Crnogoraca, navodno, biti nasilno sveden na dvadeset pet procenata, tvrdeći da će nova vlast do toga doći svim sredstvima”.

“Kad bi se i našao u nok-daunu od samog sebe, priskakala je odmorna Nikčevićka konstatacijom da se Srbija, navodno, direktno umiješala u izborni proces, pa je i to bio dokaz više da okorjeli Javni servis i dalje afirmiše politiku odlazećeg režima. Čak i pored čestitki američke ambasadorke u Crnoj Gori novim vlastima, koje će ostati na dosadašnjim međunarodnim konvencijama i usmjerenjima”, poručuju iz DF-a.

Ističu i da se “režimski pisac pri kraju emisije bio toliko opustio da je čak ustvrdio da bi DPS izgubio i kroz tri godine, pa je osuo drvlje i kamenje na strukture te partije, “jer nijesmo imali intelektualnu elitu”, te da niko nije imao interesa u DPS-u, ni sposobnosti”. 

Tvrde i da je emisija “Teleskopija” bila puna govora mržnje.

“Javnom servisu opet “čestitke” na emisiji punoj govora mržnje, kako od bizarnog gosta emisije tako i od same voditeljice, pri čemu su se njih dvoje uspješno nadgornjavali u nastojanjima ko će poslati otrovnije i nehumanije poruke, kakve današnjoj Crnoj Gori ne samo da nijesu potrebne, nego ih treba ignorisati u ime svih koji žele i duhovno ozdravljenje ove zemlje na putu ka Evropskoj uniji. Uglavnom, Javni servis je i ovom tužnom “Teleskopijom” i dalje tvrdoglavo ostao na liniji, kao uslužni servis ne građana, nego odlazećeg režima”, zaključuje se u reagovanju DF-a.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније