Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 09. 2020. 10:55 >> 10:55
1

DEMOKRATE KOLAŠIN

"Smanjenje plata služilo kao predizborni trik"

U kolašinskom Opštinskom odboru Demokratske Crne Gore smatraju da je odluka gradske uprave o smanjenju zaradi bila samo predizborni trik.

"U maju su odbornici vladajuće koalicije DPS-GB-SD donijeli Program privremenih mjera za ublažavanje posledica nastalih usled korona virus krize kojim je između ostalog predviđeno smanjenje plata za funkcionere i rukovodni kadar na period od 90 dana. Sada naprasno odlučuju da sebi opet vrate visoke plate. Očito ih je lažna skromnost držala prije izbora i to smanjenje je služilo kao predizborni trik, doduše narod se ovoga puta nije dao prevariti. Od tada svaki novi izvještaj i prognoza su sve oprezniji i pesimističniji, a sada već imamo zdravstvenu situaciju koja prevazilazi onu iz vremena usvajanja Programa kada u gradu nije bilo oboljelih.", saopštio je Vladan Rakočević, odbornik Demokrata u SO Kolašin.

On je ocijenio da vremensko trajanje te mjere ni izbliza nije dovoljno za prevazilaženje krize.

"Tako izvršna vlast u Kolašinu ne pokazuje ni promil spremnosti da u ovom trenutku produži Program mjera koji se odnosi na umanjenje plata. Možda je ovo i svojevrsna kazna građanima za loš izborni rezultat DPS-GB-SD", naveo je Rakočević.

Najavio je da će Demokrate podnijeti amandman kako bi se mjere štednje nastavile naredna tri mjeseca.

"U jeku pandemije, kupili su i škodu od 32000 eura, toliko o skromnosti i racionalnom odnosu izvršne vlasti, dok je zakonodavna sa druge strane odlagala sjednice i time onemogućavala usvajanje značajnih odluka za građane pravdajući odlaganje drastičnim porastom broja oboljelih u gradu, kojih je bilo svega četvoro. Zapravo su nesloga unutar partija na vlasti kao između koalicionih partnera glavni razlog. Međutim, kada se opet nađe zajednički interes kao što je vraćanje visokih plata onda se sve razlike zaborave i nakaradne odluke usvajaju", saopštio je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније