Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 10. 2013. 08:43 >> 08:46
1

SDP ODGOVORIO

Prvo odgovornost, pa rezolucija

Treba sačekati da Demokratska partija socijalista (DPS) završi postupak utvrđivanja političke odgovornosti svojih funkcionera za aferu Snimak, prije eventualnog usvajanja rezolucije o toj temi u parlamentu, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).



Demokratski front i Pozitivna Crna Gora pozvali su ranije SDP da usvoje zajedničku rezoluciju kojom bi parlament tražio utvrđivanje političke odgovornost aktera afere Snimak.

Komentarišući poziv opozicije da Skupština donese rezoluciju kojom bi se od DPS-a tražilo utvrđivanje političke odgovornosti umiješanih u aferu, šef medijskog pula SDP-a, Mirko Stanić, kazao je da će se ta stranka o inicijativi opozicije izjasniti nakon reakcije većeg koalicionog partnera, prenose podgorički mediji.

“Mislimo da je u ovom trenutku primjereno da sačekamo određeno vrijeme da se kolege iz DPS-a izjasne o političkoj odgovornosti svojih funkcionera u ovom slučaju” naveo je on.

Stanić tvrdi da vlast i opozicija treba da nastave da se bave Snimkom u cilju jačanja povjerenja javnosti u izborni proces.

“U Zaključcima SDP-a, koji nažalost nijesu usvojeni na Anketnom odboru, potencirano
je pitanje političke odgovornosti uz navođenje i nekih konkretnih slučajeva mogućih zloupotreba”, podsjetio je on.

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković kazao je da je istraga afere Snimak u parlamentu završena, navodeći da se ne može dva puta raspravljati o istoj stvari “na osnovu iste priče i zato očekujem da se parlament odbrani od pokušaja opozicije da u Skupštinu ponovo uguraju to pitanje“.

On je rekao da ga ne iznenađuje inicijativa Fronta i Pozitivne i dodao da bi ga iznenadilo da su prihvatili odluke institucija, o čemu god da se radi.

Komentarišući reakciju iz SDP-a Vuković je Pobjedi rekao da DPS niko ne treba da uči šta da radi i da je za tu stranku afera Snimak završena.

“Stav SDP-a više doživljavam kao očekivan, promišljen potez ljudi koji su nudili put da se izađe iz te afere, a da se u političkom životu Crne Gore učine pomaci i napredak tamo gdje je potrebno, i ako ima razloga za to", rekao je Vuković.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније