Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG/Pobjeda ]

20. 09. 2020. 14:00   >>  18:03 28

O FORMIRANJU VLASTI

Pregovori se nastavljaju sjutra

Pregovori nove parlamentarne većine o formiranju vlasti danas ipak neće biti održani, saznaje TVCG. Prema nezvaničnim saznanjima pregovori se nastavljaju sjutra.

Više izvora Pobjede iz kolicije "Za budućnost Crne Gore" saopštilo je da za danas najavljeni pregovori neće biti održani, jer predsjednici konstituenata koalicije traže izjašnjenje od predsjednika GP URA Dritana Abazovića na dva ključna pitanja.

"Želimo lično da čijemo od Dritana Abazovića da li će Ura glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovjesti i da li je tačno da ne želi Srbe i njihove političke predstavnike u budućoj vladi. I ako je to tačno da obrazloži zbog čega. Dok ne dobijemo odgovore na ova pitanja, nastavka pregovora neće biti", saopšteno je Pobjedi iz vrha koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Pobjeda je juče objavila da ključni razlog izostanka dogovora i poremećene atmosfere unutar trojnog saveza, zaključak Glavnog odbora Ure po kojem je eksplicitno navedeno da pojedine ličnosti iz drugih stranaka ne mogu da preuzmu resore u Vladi.

"U ovom delikatnom trenutku i podijeljenom društvu kakvo je crnogorsko, ljudi koji svojom djelovanjem dijele Crnu Goru i izazivaju negativnu emociju kod izvjesnog broja građana ne mogu dobiti resore u novoj vladi je stav u kojem su u Demokrtskom frontu prepoznali Andriju Mandića, Milana Kneževića, Nebojšu Medojevića i Marka Milačića", saopštio je izvor Pobjede.

Izvor Pobjede upućen u pregovore saopštio je da je na sastanku u subotu bilo riječi o drugom sporazumu koji bi predstavnici trojne koalicije trebali da potpišu prije formiranja nove Vlade.

"Predstavnicima Ure istina bez prisustva Dritana Abazovića bilo je neprihvatljivo da potpišu zaključak po kome bi se u drugom sporazumu našlo obavezujuće ukidanje zakona o slobodi vjeroispovjesti", rekao je drugi izvor Pobjede.

On je dodao da je stekao utisak da su predstvnici Ure koji su bili na stanovištu da zakon treba mijenjati odnosno revidirati kako piše u prvom sporazumu.

Ukidanje zakona o slobodi vjeroispovjesti u drugom sporazumu najavio je nosilac liste ,,Za budućnost Crme Gore” Zdravko Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније