Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 09. 2020. 18:58 >> 18:58

OSUDE PARTIJE

URA: Sudija Upravnog suda prijetio našem članu

Iz Građanskog pokreta URA danas su saopštili da je sudija Upravnog suda Srđan Klikovac nedavno prijetio nastavniku razredne nastave u OŠ “Branko Božović” u Podgorici Mitru Magovčeviću, koji je njihov član.

Kako ističu iz URA, Klikovac je Magovčeviću prijetio zbog toga što je iznio informacije da Gordana Klikovac, supruga sudije Klikovca i direktorica škole u kojoj Magovčević radi, ima diplomu sa neakreditovanog fakulteta i da protivzakonito pokriva tu funkciju.

“Oštro osuđujemo ugrožavanje bezbjednosti nastavnika Mitra Magovčevića. Uvredljive i prijeteće poruke i pozive koje je Klikovac uputio Magovčeviću odraz su primitivizma, koji neminovno izlazi na površinu u nedostatku argumenata i dokaza da tvrdnje Magovčevića nisu tačne. Takva retorika neprimjerena je svakome, a posebno onima koji bi trebalo da poznaju zakon bolje od drugih”, kazali su iz GP URA.

Piše i da je Klikovac porukama i pozivima u kojima, kako navode, vrijeđa Magovčevića i obraća mu se povišenim tonom, unizio profesiju kojoj pripada.

“Nedopustivo je da se jedan sudija Upravnog suda na takav način, bahat i vulgaran, obračunava sa onima koji svojim djelovanjem ukazuju na propuste nadležnih u sistemu. Kako se tužilac, po prijavi Magovčevića u Centru Bezbjednosti u Nikšiću, neformalnim putem i u vrlo kratkom roku, već izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, državni organi dužni su da reaguju u ovom slučaju i da zaštite onog kome je ugrožena bezbjednost. Pozivamo državne institucije da reaguju i da Srđana Klikovca procesuiraju pred nadležnim tužilaštvom”, zaključili su iz URE.

Iz partije su priložili SMS prepisku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније