Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 09. 2020. 11:01   >>  11:02 9

PRAVA CG

Ne prihvataju ideološka ili personalna uslovljavanja

Iz Prave Crne Gore su poručili da niko nema pravo da iskazanu volju građana podređuje bilo kakvom testu ideološke podobnosti, nacionalne ili religijske pripadnosti ili proste dopadljivosti bilo kome.

Sinoć je, kako je navedeno u saopštenju, u Podgorici održana sjednica Predsjedništva kojom je predsjedavao predsjednik partije Marko Milačić.

“Predsjedništvo Prave Crne Gore kao jedan od konstituenata koalicije "Za budućnost Crne Gore" ne prihvata bilo kakav vid ideoloških ili personalnih uslovljavanja koji bi išli u pravcu brutalnog prekrajanja izborne volje građana. Rezultati izbora za Pravu Crnu Goru su jedina svetinja kojoj svi zajedno trebamo biti posvećeni i koju zajedno moramo štititi i poštovati”, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Kako navode, sporazumom između tri koalicije, prema kojem se Prava Crna Gora odredila, već su određene osnovne smjernice buduće vlasti, a sve buduće aktivnosti u tom pravcu treba preduzimati u duhu međusobnog uvažavanja i razumijevanja, prava na različito mišljenje i poštovanja izborne volje građana.

U saopštenju se navodi da je na sjednici je jednoglasno usvojen stav Predsjedništva vezan za aktuelnu političku situaciju.

“Predsjedništvo Prave Crne Gore svim članovima i simpatizerima, koalicionim partnerima i kolegama iz opozicije, kao i svim građanima Crne Gore čestita ostvareni uspjeh na parlamentarnim izborima 30. avgusta. Pokazana hrabrost i dosljednost, ali i mudrost i smirenost u ključnim trenucima, kada su sve vrijednosti za koje se borimo bile brutalno napadnute od strane bivšeg režima i lična sloboda i imovina mnogih od nas ugrožena, nagrađene su veličanstvenom pobjedom i prilikom da, prvi put nakon skoro 80. godina, konstituišemo vlast po volji građana”, kazali su iz Prave Crne Gore.

Oni su poručili da će parlamentarni status biti prilika, ne samo da aktivno učestvuju u kreiranju politike na državnom nivou.

“Već i da na kvalitetan način nastavimo svoju osnovnu misiju – širenje istine, zalaganje za pravdu bez kompromisa, očuvanje univerzalnih moralnih vrijednosti i dostojanstva našeg naroda. Predsjedništvo Prave Crne Gore posebno pozdravlja iskazanu spremnost pobjedničkih stranaka, naših kolega i koalicija da lične i partijske ciljeve i ambicije podrede zajedničkom cilju – demontaži kriminalnog režima, oslobođanju institucija i izgradnji države na temeljima pravde i jednakosti pred zakonom. U tom cilju, pozivamo da iskazanu spremnost i političku mudrost konkretizujemo i u narednoj fazi konstituisanja vlasti, bez isključivosti i ideološke obojenosti, vodeći se isključivo voljom birača iskazanom na izborima i interesom građana da što prije dobiju organe Skupštine i Vladu”, poručuju iz Prave CG.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније