Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 09. 2020. 14:33   >>  14:33 3

IZ SNP-A PORUČILI

"Zaustaviti partijsko zapošljavanje u institucijama"

Socijalistička narodna partija Crne Gore zahtijeva od još uvijek nadležnih organa da do konstituisanja nove vlasti u Crnoj Gori zaustave zapošljavanje u državnim institucijama. Oni ističu da se i nakon završenih izbora u školama i drugim državnim ustanovama izdaju rješenja za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme, te da je u pitanju klasična zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe.

"Prema informacijama koje naša partija dobija od građana širom Crne Gore, odlazeći ministri i ostali partijski funkcioneri, obilazeći crnogorske opštine ovih dana, daju instrukcije direktorima brojnih državnih institucija da, dok traje prelazni period formiranja nove vlasti, upošljavaju svoje partijske kadrove. Vjerovatno one kojima su tokom kampanje obećali posao za određeni broj glasova. Tako je u nekim školama i drugim ustanovama preko noći zaposleno mnogo onih “koje je prepoznao teren” kao zaslužne građane", navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a naglašavaju da se novoj vlasti u amanet ostavljaju dodatni problemi.

"Pored praznog budžeta i ostalih praznina i pukotina koje je napravila dosadašnja vlast, u amanet novoj demokratkoj vladi ostavljaju se dodatni problemi. Građani su opravdano revolitirani ovakvim činjenjima DPS i njegovih partnera, i traže da se sa tim stane. Jer šaljući dosadašnju vlast u političku prošlost, računali su da će se vratiti davno izgubljena vladavina prava i pravde. SNP opominje da se sa ovakvim načinom zapošljavanja mora odmah prestati, da će biti raskinuti svi ugovori o zapošljavanju koji su u međuvremenu sklopljeni, što znači da će nad istima biti obavljenja nezavisna revizija i utvrđeno činjenično stanje. To podrazumijeva i podnošenje krivičnih prijava protiv svih lica koja su obavljala nezakonita zapošljavanja", zaključuje se.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније