Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 09. 2020. 14:14   >>  14:14 3

UCG

“Nijedna prevara neće proći bez kazne”

Ujedinjena Crna Gora s pažnjom prati ono što u ovom prelaznom periodu i tranziciji vlasti rade rukovodioci pojedinih resora, visoki funkcioneri bivše vladajuće koalicije predvođeni DPS-om, poručuju iz Ujedinjene Crne Gore.

“Ako neko zaista misli da će zapošljavanje na neodređeno vrijeme zaslužnih partijskih aktivista, mimo ikakvih pravila, konkursa i zakona, proći bez posljedica onda je zaista naivan. Štancovati na stotine rješenja u ministarstvu zdravlja, u prosvjeti, policiji, po dubini i širini, unapređivati, postavljati na rukovodeća mjesta, nekom vrstom ministarskih i direktorskih ukaza predstavlja krivično djelo za koje će odgovarati i onaj koji to radi i onaj kojemu su radi”, poručuju iz UCG.

Kažu da samo ta činjenica pokazuje koliko čelnici bivše izvršne vlasti vole Crnu Goru.

“Ostavljanje haosa za sobom i guranje na budžet novih i novih aktivista neće proći. Prvi zadatak, oko kojega neće biti kompromisa, nove vlasti mora biti da se na zakonit način ponište postavljenja koja predstavljaju vrhunac nemorala i krađe i preispitaju sva rješenja dodijeljena u ovom prelaznom periodu”, poručuju iz UCG.

Kažu i da su direktorima domova zdravlja nezakonito produženi mandati

“Oni su saučesnici u izigravanju zakona i tako moraju biti tretirani. Ko god vjeruje da bi bio revanšizam poništiti takve odluke i raspisati obavezujuće konkurse, onda potcjenjuje i odlučnost i očekivanje naroda. Ako postavljači i postavljeni smatraju da imaju zaštitu u tužilaštvu i sudstvu onda će ubrzo shvatiti da im u tom perverznom izigravanju zakona ni Bog neće pomoći”, stoji u saopštenju UCG.

Pozivaju ih, da kako kažu, to ne rade jer će kako dodaju u UCG, država profunkcionisati ubrzo.

“Ako odlazeća Vlada hoće da optereti budžet, da situaciju učini nepodnošljivom, ako hoće da izazove pobunu onih koji će sjutra morati da se vrate tamo gdje im je mjesto, ako misle da ćemo napraviti grešku u koracima i donijeti nezakonita poništenja, pa će pojedinci još dobiti i basnoslovne odštete i otpremnine, onda će shvatiti ubrzo da pobjednici na ovim izborima nisu ni naivni ni uplašeni”, zaključuje se u saopštenju UCG.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније