Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

21. 09. 2020. 17:28   >>  17:37

URA

Negativno mišljenje DRI razlog kašnjenja Skupštine akcionara

Pravi razlozi kašnjenja Skupštine akcionara Plantaža su duplo negativno mišljenje Državne revizorske institucije (DRI) na izvještaj o poslovanju u 2018. godini, kao i promjena na političkoj sceni Crne Gore nakon parlamentarnih izbora, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

 

Oni su kazali da je rukovodstvo Plantaža od kraja avgusta povuklo niz poslovnih poteza na štetu firme, od novog višemilionskog zaduživanja, preko prevođenja velikog broja radnika sa ugovora na određeno vrijeme na ugovor na neodređeno, do sumnjive prodaje svojih vina pod tuđom etiketom firmi Platinum iz Zagreba.

„Svjedoci smo, da u susret novoj Skupštini akcionara, ponovo vrše pritisak na zaposlene koji su vlasnici akcija da potpišu punomoćje u korist kandidata kojeg je odabrao menadžment, koji bi predstavljao manjinske akcionare i dobio dovoljan broj akcija, nakon čega bi mogao da uđe u Bord direktora”, rekli su predstavnici Građanskog pokreta.

Oni tvrde da se ta punomoćja, koja se ovjeravaju kod notara Maje Đurašević, nezakonito plaćaju novcem Plantaža.

“I tu je u pitanju scenario Ramade, koji se ponavlja dugi niz godina”, naveli su iz Građanskog pokreta.

Oni su podsjetili da je Skupština akcionara Plantaža zakazana za petak, kao i da su iz kompanije objasnili da je razlog za to pandemija koronavirusa.

U Građanskom pokretu URA su naveli da se skupštine akcionara Plantaža, otkad postoje kao akcionarsko društvo, održavaju krajem juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније