Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 09. 2020. 17:55 >> 18:03
1

NJEMAČKI MINISTAR

Zapadni Balkan centralno dvorište EU

Zapadni Balkan nije zadnje dvorište već centralno dvorište EU i u interesu svih evropskih zemalja, posebno bliskih susjeda da Zapadni Balkan ima evropsku perspektivu i postane mjesto mira stabilnosti i pomirenja, ocijenio je njemački ministar evropskih poslova Mihael Rot.

 

“Njemačko predsjedavanje pomno prati šta se dešava na Zapadnom Balkanu, i više od toga, želimo da vidimo veću posvećenost EU na Zapadnom Balkanu kako bi ta regija mogla da računa na nas”, poručio je Rot nakon Savjeta ministara evropskih poslova u Briselu.

On je najavio i da će prva međuvladina konferencija sa Sjevernom Makedonijm biti najvjerovatnije održana u decembru, tokom njemačkog predsjedavanja Savjetom EU.

“Tokom hrvatskog predsjedavanja poslali smo jasan signal za otpočinjanje pristupnih pregovora s Albanijom, i Sjevernom Makedonijom, i sada radimo na tome da u decembru imamo prvu međuvladinu konferenciju”, naglasio je Rot.

 Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније