Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Tatjana Debeljević TVCG

22. 09. 2020. 19:39   >>  19:40 11

PREGOVORI TRI KOALICIJE

Raonić vjeruje u dogovor do sjutra

Pregovori tri koalicije koje bi ubuduće trebalo da čine većinu u parlamentu već sjutra bi za rezultat trebalo da imaju ime makar predsjednika Skupstine, a javnost očekuje i imena i predsjednika i potredsjednika Vlade. Predstavnici ovih koalicija se u javnosti zvanično ne oglašavaju. Prema našim informacijama danas su se pod Ostrogom sastali mitropolit crnogorsko-rimorski Amfilohije i nosioci lista i politički lideri partija koje čine tročlanu koaliciju. Iako su jučerašnji pregovori zaršeni bez dogovora, Boris Raonić iz Građanske alijanse kaže da vjeruje da će dogovor biti postignut do sjutra, tim prije što su se pored crkve u priču uključile SAD, Velika Britanija i jos neke moćne države.

 

Pred sjutrašnju sjednicu parlamenta na kojoj bi trebalo da bude izabran predsjednik Skupštine, aktivnosti predstavnika tri koalicije su nikad intezivnije.

Lideri i nosioci lista su prema našim saznanjima sjeli i za sto sa mitropolitom crnogorsko-primorski m Amfilohijem. To za Borisa Raonića nije iznenađenje, a dodaje da za cijelu priču nije zainteresovana samo crkva.

"Crkva je zbog samog Zakona zainteresovana da se pitanje ovih dana veoma intenzivno prisustvo SAD Velike Britanije i neke druge zemlje su veoma zainteresovane da ukažu sta je to sto međunarodna zajednica očekuje od nove Vlade", kaže Raonić.

Mediji prenose da poslije osam godina PzP formira poseban poslanički klub koji će voditi Branko Radulović i dato rade radi boljeg promovisanja politike nove vlasti.

Na fejsbuku se oglasio član Predsjedništva DNP-a Aleksandar Sekulić. On je napisao da će kao član Predsjedništva DNP od Milana Kneževića tražiti ostavku ako popusti pred ucjenjivačima.

"Ja mislim da je to poboljsavanje pregovaračke pozicije u ovom trenutku odnosno dizanje ocekivanja kod druge strane Mislim da je to pogresno jer oni treba da grade partnerske odnose povjerenje i to sve treba da rade iza ociju javnostai a ne pred ocima javnosti", kaže Raonić.

Kako god svi oni upravo od javnosti neće moći da pobjegnu već sjutra.

"Sjutra je sjednica parlamenta mi cemo sjutra vidjeti da li je izabran predsjednik parlamenta i ukoliko se dogovore ja mislim da hoce onda ce to znaciti da ce se i ove druge stvari dogoditi", kaže Raonić.

Ali sjutra može da se dogodi i scenario dva - da tročlana koalicija ne predstavi ime predsjednika Skupstine. 

" Ako se to ne desi poruka ce za gradđane koji su ih glasali biti razocaravajuca energija iznvjerena", istakao je Raonić.

Sve u svemu -to sto dvadeset i 3 dana nakon izbora jos uvijek nije poznato ime ni predsjednika Skupstine ni Vlade za Raonica nije neočekivano.

"Formiranje vlade nije puzla koja treba da se slozi nego komplikovan proces koji zavisi od mnogo subjekata.  Imajuci u vidu heterogenost ove koalicije i narusene medjuljudske odnose a i sami podatak da je predhodna vlada formirana sa dominanntnim politickim subjektom izabrana nakon 42 dana govori da rokov uopste nisu toliko bitni u ovom trenutku", kazao je on.

Na kraju cinjenica je da dok javnost smatra da vrijeme curi Ustav kaže da imaju kad.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније