Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 09. 2020. 21:55   >>  22:04 22

EPISKOPSKI SAVJET

"Do kraja pokažite mudrost i odgovornost"

Apelujemo na sve učesnike izbornog procesa da do kraja pokažu mudrost i odgovornost i nakon ostvarene pobjede na izborima formiraju Skupštinu i Vladu, navodi se u saopštenju Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori.

Iz Episkopskog savjeta SPC u Crnoj Gori su građanima čestitali što su na izborima 30. avgusta "pokazali dostojanstvo, zrelost, mudrost i čovječnost", jer su pokazali i sebi i svijetu da i u uslovima povišenih tenzija izborni proces može da se provede mirno i bez incidenata.

"Posebnu blagodarnost i čestitke dugujemo svim građanima Crne Gore koji su čuli vapaj crkve i poslije 75 godina slobodno glasali protiv totalitarizma onih koji su usvojili jedan zakon koji je imao namjeru da ugrozi samo biće crkve, njeno duhovno i materijalno nasljeđe i opljačka crkvenu imovinu", navode u saopštenju.

Uputili su zahvalnost i svima koji su "odnijeli istorijsku pobjedu za Crnu Goru i njen narod", ali i čestitke svima koji su se dosljedno borili za demokratizaciju Crne Gore.

"Zato i danas, s ovog svetog mjesta, apelujemo na sve učesnike izbornog procesa da do kraja pokažu mudrost i odgovornost i nakon ostvarene pobjede na izborima formiraju Skupštinu i Vladu, očekujući od njih duha samožrtvenosti, solidarnosti i međusobnog razumijevanja i da budu svjesni istorijskog značaja trenutka, napora i žrtava koji je naš narod uložio u ovu pobjedu", dodaju u saopštenju.

Episkopski savjet će, kako su kazali, i dalje nastavljati da se sastaje, "kao što se sastajao i prije krize oko usvajanja diskriminatornog Zakona o slobodi vjeroispovjesti", baveći se svim pitanjima koja se tiču crkve, prava i sloboda njenih vjernika i unaprjeđenja odnosa crkve i države.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније