Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTV Budva ]

24. 09. 2020. 13:13 >> 13:22
18

SA 19 GLASOVA "ZA"

Carević na čelu Opštine Budva

Kandidat za predsjednika i nosilac liste ”Za budućnost Budve” Marko Bato Carević, većinom glasova odbornika izabran je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta za predsjednika Opštine Budva u narednom četvogodišnjem mandatu, prenosi RTV Budva.

 


Izbor Carevića podržalo je 19 odbornika od ukupno 33 u novoformiranoj skupštinskoj većini.

Za izbor Carevića na mjesto predsjednika Opštine Budva glasali su odbornici koalicije “Za budućnost Budve- Marko Bato Carević”, Demokrata, dok su, osim Carevića, uzdržani bili odbornik SDP Petar Odžić i odbornik URA Blažo Rađenović.

Današnjem zasijedanju ne prisustvuje 11 odbornika koalicije DPS, SD, LP i Crnogorske.

Carević je funkciju predsjednika Opštine Budva obavljao od 5. januara prošle godine, dok ga u junu ove godine nije smijenila tadašnja skupštinska većina koju su činili odbornici DPS, SD, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Podsjetimo, prije izbora predsjednika, poništena je Odluka SO Budva od 27. juna ove godine, a koja se odnosi na razrješenje predsjednika Opštine Nikole Divanovića, koji je na tu funkciju, kako se navodi u obrazloženju, izabran na 38. sjednici lokalnog parlamenta, na mandat od četiri godine.

Odbornici su u prvom dijelu zasijedanja usvojili prve četiri tačke dnevnog reda, koje se odnose na Rješenja o imenovanju Odbora za Statut i propise, za finansije privredu i razvoj, za planiranje i uređenje prostora, komunalno stambenu djelatnost i imenovanje Odbora za društvene djelatnosti i međuopštinsku i međunarodnu saradnju.

Ostavke na mjesta odbornika SO Budva danas su podnijeli Katarina Kaženegra i Predrag Jelušić sa izborne liste "Za Budvu! Za Crnu Goru" Milo Đukanović! DPS - SD - Crnogorska - LP", zbog obavljanja direktorskih funkcija u HG Budvanska rivijera i JP Morsko dobro, a u skladu sa Zakonom o spriječavanju korupcije

Nakon izbora za predsjednika Opštine Carević se obratio odbornicima i iznio svoje lične poglede o stavrima čije je rješavanje prioritetno u narednom mandatu.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније