Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 09. 2020. 11:22 >> 11:25
13

MEDOJEVIĆ

"Pale su sve maske"

Sramotno je propao projekat “Prvo država, pa demokratija”. Pale su sve garancije koje su pratile to strateško partnerstvo izvornih suverenista sa početka 90-ih, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.  

 

“Lopovi su, kao i uvijek, prevarili suvereniste. Doduše ne sve. Pale su sve maske. Svi relevatni prodemokratski i proevropski faktori u Crnoj Gori konačno su progledali i vide ono što sam ja vidio 1998. godine. Neki suverenisti su u međuvremnu postali lopovi i njima je lijepo. Oni se sada i ne sjećaju da su ovi izvorni lopovi bili 90-ih svim srcem za Veliku Srbiju, ohrabrivali nacionalističku ratnu euforiju i gurali rezerviste u Dubrovačku sramotu, a njih 180 i u samu smrt, lovili Bošnjake izbjeglice 1992. i deportovali ih na strijeljanje, hapsili i proganjali lidere SDA i Bošnjake sa sjevera, obezbjeđivali gorivo za tenkove Ratka Mladića za masakr u Srebrnici, slali najpovjerljivije ljude iz DB i policije da 1996. godine, upadom na teritoriju suverene BiH, otmicom spasavaju Karadžića, Mladića i Krajišnika od hapšenja za koje je SFOR dobio naredbu”, navodi Medojević.

Kako je dodao, prihvatanjem ovih laži istorijskih razmjera, “ovi suverenisti iz 90-ih su se svrstali u jedan poseban soj ljudi kojih je uvijek bilo u Crnoj Gori kroz njenu tešku istoriju – onih koji su zbog ličnog interesa služili svakoj vlasti”.

“Prirodno, izvorni lopovi iz 90-ih, najviše preziru upravo ove suvereniste i tretiraju ih kao svaku kupljenu stvar kojoj prođe rok upotrebe. Na žalost, posebno veliku štetu za demokratski razvoj i modernizaciju Crne Gore, napravili su oni izvorni suverenisti koji su povjerovali da će izvorni lopovi iz 90-ih, odjednom, postati pošteni, demokratiji i evropskim standardima odani ljudi, samo ako Crna Gora postane nezavisna i suverena država”, ističe Medojević.

Uzalud su, kaže on, bila upozorenja “nas nekoliko da lopov ostaje lopov i u Velikoj Srbiji i u nezavisnoj Crnoj Gori i da je prvi i nezaobilazni zadatak svih demokratskih snaga smjena lopovske vlasti”.

“Kao što su bili lažni srpski nacionalisti i podržavali rat, tako su postali i lažni suverenisti i promoteri ideje nezavisne države. Oni su bili i ostali lopovi koji imaju samo jednu ideologiju – korupcju, i samo jednu vjeru – novac. Srastanje velikosprskog ratnog nacionalizma sa državom 90-ih godina i ulazak u ratno ludilo i raspad zemlje, lopovi su iskorstili da “zarade” prvi milion kroz šverc i korucpiju. Srastanje mafije i države, lopovi su iskoristili da “zarade” prvu milijardu kroz ekonomiju organzovanog kriminala pretvarajući nezavisnu Crnu Goru u platformu za djelovanje i sklonište najvećih svjetskih narko kartela”, kaže Medojević.

Crna Gora, tvrdi on, postaje prva država na svijetu u vlasništvu mafije.

“Velikosprski lopovi iz 90-ih, poslije 24 godine postaju velikocrnogorski mafijaši svjetskih razmjera. Poklič iz 1998. godine “Prvo država pa demokratija” doveo nas je 2013. u najtežu državnu krizu od 1918. Dobili smo državu, bez demokratije sa mafijom koja vlada. Crna Gora je danas slabija i manje samostalna i manje država nego 1998. godine. Razorene institucije su nemoćne da sprovode Ustav i zakone”, navodi Medojević.

Budžet se, dalje tvrdi on, koristi za plaćanje korupcijskih računa i mafijaških dilova.

Pokret za promjene je, kaže on, spreman za istorijsku misiju.

“Nijesmo sujetni i ne tražimo ekskluzivu. Otvoreni smo za sve koji smatraju da lopove iz 90-ih treba smijeniti i otvoriti novu demokratsku i evropsku stranicu crnogorske istorije. Ulog je i danas, kao i 1918. godine, ogroman. Sudbina države i naroda. Bolje je odstraniti tumor, nego da izgubimo državu, ponos i čast. Nema države Crne Gore bez demokratije i slobode. Neka je vječna slobodna demokratska Crna Gora”, zaključuje Medojević.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније