Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 09. 2020. 18:37   >>  18:36 6

BAJČETIĆ PORUČIO

"Nije normalno da crkva sastavlja vladu"

Pokret za promjene će se truditi da maksimalno ispuni ta očekivanja građana i istraje na putu ostvarenja svoje misije, saopštio je portparol te partije Nikola Bajčetić, a Vladu, prema njegovim riječima, treba "formirati ljudski i pošteno, na osnovu izborne volje građana". On je istakao da mu "kao vjereniku nije normalno da crkva sastavlja vladu".

"Kao punopravna članica IDU i ECR u stalnim smo komunikacijama oko naših međunarodnih obaveza i intenziviranja reformi potrebnih za jačanje naše uloge u NATO. U direktnim razgovorima sa mandatarom upoznaćemo ga sa našim viđenjem prioriteta i ciljeva ove Vlade i sa našim interesovanjem za resore", napisao je Bajčetić na svom Facebook profilu.

Decidno su, kako je naglasio, saopštili da je za njih neprihvatljivo da na Vladu ima uticaj crkva ili bilo koji drugi centri moći.

"Meni lično kao vjerniku nije normalno da crkva sastavlja vladu. Crna Gora je sekularna država, ali nesporna je ogromna zahvalnost mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju na ogromnom doprinosu u istorijskoj pobjedi", naveo je Bajčetić.

Istakao je da moraju sprovesti neophodne reforme i pomoći Crnoj Gori da ustane.

"To neće biti lako jer narod sa jedne strane očekuje pravdu, a sa druge strane ekonomski boljitak. Ako lideri PzP budu u vladi pravda je nešto što možemo da garantujemo narodu", naglasio je Bajčetić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније