Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 09. 2020. 11:25   >>  12:34 8

KONATAR

"Đukanović da što prije da mandat Krivokapiću"

Nakon što su četrdeset i jedan poslanik nove većine u Skupštini Crne Gore stavili potpis da Zdravko Krivokapić bude novi mandatar, sada je na potezu predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, da u skladu sa Ustavom bez odugovlačenja, da mandat lideru kolicije "Za budućnost Crne Gore", saopštio je poslanik i predsjednik poslaničkog kluba „Crno na bijelo“ Miloš Konatar.

"Imamo jasnu situaciju u kojoj je većina poslanika Skupštine Crne Gore svoj potpis dalo kao podršku da mandatar nove Vlade bude profesor Zdravko Krivokapić. Ne bi bilo dobro da predsjednik odugovlači stvari i čeka krajnji rok jer imamo potpuno čistu i jasnu situaciju“, navodia Konatar.

Ističe da se Crna Gora u mnogim oblastima suočava sa kompleksnim stanjem.

"Državni dug dostiže 90% BDP-a dok je zdravstvena situacija sa koronavirusom sve složenija i potrebni su potpuno legitimni nadležni organi koji će se uhvatiti u koštac sa ovim problemima. Što prije, tim bolje jer Crna Gora nema vremena za čekanje“, ukazuje Konatar.

Kaže i da je navodni osjećaj patriotizma i test demokratije Mila Đukanovića sada na testu kojeg ne može eskivirati kako pred domaćom tako i pred inostranom javnošću.

"Ukoliko mu je stalo do države i građana, a što je u bezbroju situacija pokazao da nije, neće opstruirati proces već će i prije krajnjeg zakonskog roka predložiti mandatara. Ovdje su stvari jasne i svako protivljenje i opstruiranje demokratskih procesa samo mogu dodatnu srozati njegov ugled“, zaključuje Konatar.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније