Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, M.M.Lj. ]

27. 09. 2020. 12:18   >>  21:00 10

JOKOVIĆ

SNP ne traži ni jednu funkciju ili ministarstvo

Socijalistička narodna partija (SNP) ne traži da im u novoj Vladi pripadne nijedna direktna funkcija ili ministarstvo, već žele da se na demokratski način napravi dogovor koji će biti najbolji za Crnu Goru, poručio je lider te stranke Vladimir Joković.

On je kazao da će se zalagati da budu predloženi najbolji za funkcije koje će toj stranci eventualno biti na raspolaganju.

Na pitanje da li će on, kao predsjednik partije, imati neku od funkcija u budućoj Vladi, Joković je rekao da na to ne može odgovoriti, jer može ostati i poslanik u Skupštini i sa tog mjesta ukazivati, podržavati ili se protiviti onome što bude nova Vlada radila.

„Ne želim da se izjašnjavam o prihvatanju bilo koje funkcije, jer bi to značilo da za nešto apliciram“, rekao je Joković u intervjuu agenciji Mina.

Na pitanje da prokomentariše mogućnost da kao vrhunski sportista bude ministar sporta, Joković je rekao da o tome do sada nije razmišljao, niti da zna kome će taj resor ili bilo koje druge mjesto pripasti.

On je kazao da je suština, makar što se tiče SNP-a, da dobiju ono što sto njima pripada u dogovoru sa ostalim koalicionim partnerima.

„Ja sebe vidim samo u posvećenom napretku demokratije, vladavine prava, ekonomskom prosperitetu i putu Crne Gore ka Evropskoj uniji. To je ključno gdje ja sebe vidim, i ne samo sebe već i svoje kolege iz SNP-a“, poručio je Joković.

On je kazao da će SNP oformiti samostalni poslanički klub jer ga je, kao najstarija opoziciona politička partija u Crnoj Gori koja nikada nije bila dio vlasti, uvijek do sada i imala.

„Mi smo ga imali i kada smo bili u koaliciji „Zajedno za Jugoslaviju“, „Zajedno za promjene“, u koaliciji „Ključ“ i kada smo samostalno izlazili“, naveo je Joković.

On je rekao da će SNP preko svog poslaničkog kluba najbolje prezentovati sve vrijednosti za koje se zalažu.

Joković smatra da će im sada prvi put biti i lakše, jer će sa pozicije vlasti moći učiniti ono za šta su se zalagali.

„Mi ćemo, i u Skupštini i u Vladi, biti oni koji će se zalagati za toleranciju, kulturu dijaloga, za pomirenje i nećemo nikada biti dio, neke stihije progana, revanšizma“, poručio je Joković.

Komentarišući situaciju u kojoj je predsjednik države iz opozicije, a premijer iz nove parlamentarne većine, Joković je rekao da je za dobro funkcionisanje najbolje da se razlike ostave po strani i da jedan i drugi budu posvećeni interesima građana Crne Gore i države.

„Ja bih apelovao i na predsjednika države i premijera da sve političke i ideološke i bilo koje druge razlike i netrpeljivost ostave po starani i da se okrenu budućnosti Crne Gore“, rekao je Joković.

Govoreći o sastanku lidera nove većine sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem u Ostrogu, Joković je kazao da je bio na tom sastanku i da mu nije jasno zašto je taj sastanak izazvao toliku pažnju.

„Da smo se sastali sa bilo kim i bilo gdje to bi izazvalo malo manje pažnje i napada javnosti. Ali napad javnosti, možda i najvećim dijelom, dolazi od onih koji su izgubili vlast na izborima zbog Zakona koji su i donijeli i napada na crkvu“, smatra Joković.

On je istakao da ni Amfilohije, ni vladika budimljansko-nikšićki Joanikije nijesu bili na sastanku da bi određivali kadrovsku politiku ili usmjeravali partije kakvu će politiku voditi.

„Oni su samo tu bili, posebno na tom svetom mjestu, da nas zamole i ohrabre da napravimo dogovor i da učinimo sve što je u našoj moći da se formira nova Vlada“, rekao je Joković.

Upitan da prokomentariše to što su sveštenici Srpske pravoslavne crkve osveštali budvansku opštinu nakon što je Marko Carević izabran za predsjednika, Joković je rekao da je to pitanje isključivo za Carevića.

„On je vjernik, a mi znamo da vjernici osveštavaju svoje prostorije, i ne vidim nikakav problem i spektakularan događaj da su te prostorije osveštane“, smatra Joković.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније