Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 09. 2020. 16:27   >>  16:27 3

OEBS, AMM, AMBASADE...

Bečiću stižu čestitke povodom izbora

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je čestitku generalnog sekretara Parlamentarne skupštine OEBS-a, Roberta Montelle, koji je istakao odličnu saradnju koju ta delegacija ima sa crnogorskim vlastima.

"Drago nam je da je prva aktivnost „uživo“ PS OEBS-a, nakon mjeseci karantina usljed pandemije kovida-19, bila Misija za posmatranje izbora u Crnoj Gori i želio bih sa vas pohvalim na podršci u tom smislu. Drago mi je da su poslanici Skupštine na tako važnu poziciju izabrali mladog i aktivnog lidera kao što ste Vi, naročito jer se to desilo u periodu u kojem naši mladi treba da se osjete bliže politici", navodi se u čestitiki.

Istakao je da se raduje što će se uskoro sastati.

"budite uvjereni u punu podršku Parlamentarne skupštine OEBS-a“, naveo je Montella.

U odgovoru kojim zahvaljuje generalnom sekretaru Montelli, Aleksa Bečić je izrazio zahvalnost Parlamentarnoj skupštini OEBS-a i njeni članovima što su u izazovnim vremenima uslijed pandemije koronavirusa poslali posmatračku misiju za parlamentarne izbore, što je predstavljalo još jednu potvrdu partnerske saradnje i podrške ove organizacije Crnoj Gori.

"Smatrajući da je kvalitetan rad Skupštine Crne Gore u ispunjavanju svoje zakonodavne, kontrolne i nadzorne funkcije neophodan za nastavak demokratizacije Crne Gore, kao njen predsjednik, pružiću puni doprinos da bude mjesto za razgovor i kreiranje politika za dobrobit svih njenih građana“, navodi se između ostalog u pismu Bečića generalnom sekretaru Montelli.

Čestitke od AMM, ambasada...

Bečić je primio čestitku od strane Asocijacije menadžera Crne Gore, koja je izrazila očekivanje da će Parlament osnažiti saradnju sa poslovnom i menadžerskom strukom u složenim privrednim okolnostima i uputila inicijativu da se u najskorije vrijeme održi sastanak sa predstavnicima AMM-a, kako bi razmotrili modalitete buduće saradnje.

Bečić je u svom odgovoru naglasio da će zakonodavni dom, sa neposredno izabranim predstavnicima, biti neophodna pokretačka promjena i da će pružiti puni doprinos da u atmosferi dijaloga i konstruktivne razmjene argumenata istinski budu zastupljeni interesi svih društvenih grupa i građana naše zemlje.

Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadorke UAE u Crnoj Gori, Nabile Abdelaziz Alshamsi, Bečić je naglasio da podrška građana na proteklim parlamentarnim izborima, obavezuje na rad u punom kapacitetu i izrazio uvjerenje da će se uzajamni odnosi Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata produbljivati u najboljem interesu građana, a da paralamentarna saradnja može doprinijeti intenziviranju sveukupnih odnosa.

U čestitki ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Luca Zelioli, istakao je uvjerenje da će Crna Gora i Italija nastaviti dobre bilateralne odnose kroz saradnju Skupštine Crne Gore i italijanskog Senta i Komore poslanika italijanskog Parlamenta.

"Smatram da je podrška građana promjenama obaveza da nastavimo izgradnju građanske, multikonfesionalne, evropske, evroatlantske, ekonomski snažne Crne Gore", navodi se u odgovoru Bečića.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније