Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Beta ]

29. 09. 2020. 11:54 >> 11:54
14

DAČIĆ

"Istorijska prilika za normalizaciju odnosa sa Podgoricom"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je vrijeme da Srbija i Crna Gora prevaziđu probleme koji su, kako je kazao, " nastali prije svega zbog režima Mila Đukanovića i njegove antisrpske politike".

Govoreći o odnosima sa Crnom Gorom i novom vlašću u Podgorici, Dačić je za RTS ocijenio da je sada istorijska prilika za normalizaciju odnosa.

"Stalno se narodu Crne Gore prijetilo, odnosno plašili su ih navodno nekom hegemonijom koja dolazi iz Beograda. Evo, čujete li iz Beograda neke pozive da se ukine Crna Gora, da ona promijeni spoljnu politiku? Ne. Mi samo pozivamo na to da se ne vodi antisrpska kampanja i interesuju nas samo prava Srba, našeg naroda koji živi u Crnoj Gori, koji nije došao iz mog Prokuplja ili bilo kog dijela Srbije da tamo živi, nego je tu nastao, vjekovima tu živi i čini Crnu Goru", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je Crna Gora zemlja koja je najbliža i narod koji je najbliži Srbiji.

"Mi imamo iste korjene i zato svaki onaj ko radi protiv saradnje sa Srbijom, radi i protiv interesa svog naroda. Zato i mislim da je vrijeme, da bez obzira na heterogenost opozicije i različite izjave, da se svi potrudimo da prevaziđemo te probleme koji su nastali prije svega zbog režima Mila Đukanovića i njegove antisrpske politike", dodao je Dačić.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније