Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 09. 2020. 18:04 >> 18:04

BEČIĆ I ĐIN

Odnose sa Kinom produbiti u interesu građana

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori, Liu Đinom.

 

Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadora, Bečić je naglasio da podrška građana na proteklim parlamentarnim izborima, obavezuje na rad u punom kapacitetu i izrazio uvjerenje da će se uzajamni odnosi Crne Gore i NR Kine produbljivati u najboljem interesu građana, a da parlamentarna saradnja može doprinijeti unaprjeđenju sveukupnih odnosa. 

U tom kontekstu, Bečić izrazio je zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima dvije države koji se nadograđuju kroz Mehanizam 17+1 i Inicijativu Pojas i put i istakao punu podršku politici „jedne Kine“. 

Predsjednik Skupštine osvrnuo se na intenziviranje bilateralnih parlamentarnih odnosa kroz buduću grupu prijateljstva sa Svekineskim narodnim kongresom.

Sagovornici su konstatovali da saradnja na nivou grupa prijateljstva može pomoći u nadogradnji razvoja crnogorsko-kineskih odnosa, sa naglaskom na razmjeni roba, ljudi i kapitala što će doprinijeti daljem obostranom interesu. 

Ovom prilikom, predsjednik Bečić zahvalio je na podršci NR Kini u borbi protiv epidemije COVID 19 i naglasio odlučujuću ulogu Skupštine u donošenju važnih kadrovskih odluka, kao i izazovima države u borbi sa pandemijom.

Na sastanku su analizirane aktivnosti aktuelnih projekata u Crnoj Gori u kojima participiraju kineske kompanije, a takođe su razmatrani potencijali Crne Gore i prilike za investicije i poslovanje.

Bečić naglasio je da će Skupština Crne Gore, sa neposredno izabranim predstavnicima, biti neophodna pokretačka promjena i da će pružiti puni doprinos da u atmosferi dijaloga i konstruktivne razmjene argumenata istinski budu zastupljeni interesi svih društvenih grupa i građana naše zemlje. 

„Crna Gora nastaviće da radi na jačanju evropskog i evroatlantskog puta, kao i na unaprjeđenju tradicionalnih prijateljstava, a Kina je svakako jedno od njih“, zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније