Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 09. 2020. 19:06   >>  19:23 27

SASTANAK SA KRIVOKAPIĆEM

Od Kneževića podrška, Medojević čeka mandat

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević razgovarao je sa kandidatom za mandatara za sastav nove vlade, nosiocem liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravkom Krivokapićem. Knežević je tom prilikom još jednom potvrdio spremnost DNP-a da podrži Krivokapića za mandatara buduće Vlade, i istakao da će to saopštiti i na konsultacijama kod predsjednika države, saopšteno je iz DNP-a. Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević nije danas održao konsultacije sa Zdravkom Krivokapićem, saopšteno je iz te partije.

 

Knežević: Povući Zakon i prije formiranja Vlade

"Da bi se izbjegao svaki vid mogućeg medijskog manipulisanja povodom sastanka Milana Knezevića i Zdravka Krivokapića, obavještavamo javnost da je lider DNP-a još jednom potvrdio spremnost naše stranke da podrži Zdravka Krivokapića za mandatara buduće Vlade, i da će to isto saopštiti na konsultacijama kod predsjednika države," navodi se u saopštenju Demokratske narodne partije.

Kako su naveli u saopštenju Milan Knežević je u ime DNP-a budućem mandataru predložio da novouspostavljena parlamentarna većina koja je dala podršku Zdravku Krivokapiću, i prije izbora Vlade, povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

"Kako bi se nakon toga stvorili preduslovi da država Crna Gora potpiše temeljni ugovor sa SP i patrijarhom srpskim Irinejom. Ocjenjujući da Crnu Goru čeka vrijeme socio ekonomskih izazova, Knežević i Krivokapić su se saglasili da svi moraju dati doprinos razvoju države i da je budućnost svih građana, bez obzira na političku i bilo koju drugu pripadnost, prioritet u radu buduće Vlade", navodi se u saopštenju.

Medojević nije održao konsultacije sa Krivokapićem

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević nije danas održao konsultacije sa Zdravkom Krivokapićem, koga je 41 poslanik nove parlamentarne većine predložio za mandatara, saopšteno je iz PzP-a.

Portparol PzP-a Nikola Bajčetić kazao je agenciji MINA da će se Medojević sastati sa Krivokapićem kada zvanično dobije mandat za sastav Vlade.

Krivokapić se ranije danas sastao sa liderom Demokratske narodne partije (DNP) Milanom Kneževićem, gdje je potvrđena podrška DNP-a budućem mandataru.

 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније