Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 09. 2020. 07:02   >>  09:24 30

PREDSJEDNIŠTVO JEDNOGLASNO

Vanredni kongres DPS-a do polovine decembra

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) predložiće Glavnom odboru da sredinom decembra bude održan vanredni kongres te partije čiji je cilj pokretanje sveobuhvatne kadrovske reforme, unaprjeđenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima.

Iz DPS-a kazali su da su na sjednici Predsjedništva, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, detaljno analizirani rezultati parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta.

“Donesena je jednoglasna odluka o upućivanju predloga Glavnom odboru da se organizuje vanredni kongres do polovine decembra, što ima za cilj sveobuhvatnu kadrovsku reformu, unaprjeđen je i dinamiziranje rada partije na svim nivoima”, rekli su iz te partije.

Navodi se da je na sjednici konstatovano da je podrška više od 143 hiljada značajna, jer je ostvarena u izbornom procesu koji je, kako su rekli, pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve.

“DPS ostaje i dalje pojedinačno najača politička snaga koja će i u novom političkom kontekstu nastaviti da se snažno bori za jačanje demokratije, vladavine prava, realizaciju evropske agende, očuvanje multietničkog sklada i svih drugih vrijednosti savremene Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, predsjedništvo je konstatovalo da priznanje rezultata izbora DPS-a potvrđuje puni demokratski kapacitet te partije i da je zahvaljujući tome napravljen novi iskorak u demokratskom razvoju, značajan za dalje izborne procese, snaženje uloge Parlamenta i međunarodnog ugleda Crne Gore.

“DPS zahvaljuje svim svojim glasačima na povjerenju, koje predstavlja snažan podsticaj za istrajavanje na našim ideološkim opredjeljenjim”, zaključili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније