Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 09. 2020. 16:25   >>  16:27 10

DNP

Prioritet povlačenje Zakona o vjeroispovijesti

Predsjedništvo DNP-a je povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti odredilo kao prioritet u odbrani temeljnih duhovnih i nacionalnih vrijednosti Crne Gore, i od toga neće odustati, saopšteno je iz te stranke.

Predsjedništvo Demokratske narodne partije na danas održanoj sjednici jednoglasno je dalo podršku Milanu Kneževiću na dosadašnjim aktivnostima, koje je sprovodio u pravcu poštovanja izborne volje građana, odbrane programskih i ideoloških stavova Partije, a sve u cilju formiranja Vlade, čiji premijer će biti Zdravko Krivokapić, saopšteno je iz te stranke.
    
“Posebno je podržana Kneževićeva inicijativa da novouspostavljena parlamentarna većina, prije formiranja Vlade, u Skupštini povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kako bi se stekli uslovi za potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC i njenim duhovnim poglavarom, patrijarhom, Irinejom, a zatim u prvom kvartalu 2021. treba donijeti novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti”, stoji su saopštenju DNP-a.

Kažu da je upravo ta inicijativa Milana Kneževića utemeljena u stavovima mitropolita Amfilohija, koji je u svom javnom odgovoru Dušku Markoviću, zatražio ovakav redosljed pravnih poteza kako bi se zaštitile svetinje i imovina SPC u Crnoj Gori.

“Ostajući dosljedno Trojičindanskom zavjetu, Predsjedništvo DNP-a je povlačenje antipravoslavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti odredilo kao prioritet u odbrani temeljnih duhovnih i nacionalnih vrijednosti Crne Gore, i od toga neće odustati”, navodi se u saopštenju.
    

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније