Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: B92/Tanjug ]

01. 10. 2020. 09:49 >> 09:51
22

DAČIĆ UVJEREN

Prilika za normalizaciju odnosa Srbije i Crne Gore

Promjena vlasti u Crnoj Gori je prilika da se normalizuju odnosi Srbije i Crne Gore kao dvije bratske države, dva bliska naroda.

To je danas rekao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je rekao da je opoziciji u Crnoj Gori, koja poslije izbora ima većinu, potrebno da preživi dolazak na vlast.

"Teško vlasti da preživi pad, ali i opoziciji da preživi dolazak na vlast, kada treba sa reči da se pređe na djelo", rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu Mila Ðuklanovića da neće podnijeti ostavku kao predsjednik države, jer je osvojio većinu, Dačić je rekao da to nije sporno, ali da da je pitanje koliko bi sada osvojio glasova.

Za opoziciju kaže da je važno da preživi dolazak na vlast.

"Volio bih da se ova istorijska prilika ne propusti. To znači da bi trebalo spustiti loptu, da se ne barata sa stvarima oko kojih ne postoji saglasnost u pobjedničkoj koaliciji, nego da se nađe zajedničko rješenje poštujući izborne rezultate", naveo je on.

Važno je, navodi, da se što prije nađe "zajednički jezik" kako bi se što prije formirala vlada koja bi mogla da sprovede politiku koja bi bila drugačija od politike Mila Ðukanovića.

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније