Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 10. 2013. 13:20 >> 13:20
2

ŠABOVIĆ PODSJEĆA

"Snimak" nije završena priča

Afera "Snimak" nije završena priča dok se ne utvrdi prava istina, kazao je poslanik Socijaldemokratske partije (SDP), Džavid Šabović i poručio da će on podržati opozicionu rezoluciju kojom se traži utvrđivanje političke odgovornost u tom slučaju.


Demokratski front (DF) priprema rezoluciju o odgovornosti za izborne zloupotrebe u kojoj se navodi da crnogorska Skupština treba da pozove Demokratsku partiju socijalista (DPS) da smijeni sve aktere afere Snimak i da im uskrati imenovanje na bilo koju javnu funkciju u naredne četiri godine.

“Afera Snimak nije završena priča dok se ne utvrdi prava istina zbog toga bi jedino pravedno bilo da se do kraja istraje na tom putu, jer je to DPS-u negativan poen”, rekao je Šabović agenciji Mina.

DPS, smatra on, treba da istraje na putu utvrđivanja istine.

“Normalno, ne da plati neko najniži u hijerarhiji kao što je do sada bila praksa, već oni koji su stvarno krivi i da se primijeni pravda”, kazao je Šabović.

On je saopštio da je utvrđivanje odgovornosti u toj aferi, očekivani korak koji treba da napravi ne samo DPS već i cijela država, “ukoliko hoćemo demokratsku Crnu Goru o kojoj svi pričamo”.

“Dobro bi bilo kada bi DPS utvrdio odgovornost svojih funkionera na organima te stranke, ali mislim da to ne bilo dovoljno”, kazao je Šabović.

On smatra da DPS treba ne samo da, uslovno govoreći, kazni svoje izgrednike, “već i država da pokaže da je država, odnosno da ono što zajednički usvajamo bude primijenjeno i na DPS-u”.

“Ne može samo da DPS bude iznad i mimo svih ako smo pred zakonom jednaki, kao što svi pričamo”, rekao je Šabović.

Upitan da li je za njega prihvatljiv predlog Fronta, Šabović je rekao da ne zna šta će uraditi SDP, ali da će on podržati rezoluciju.

Rezolucija Fronta će uskoro biti dostavljena Skupštini, a mogla bi biti na dnevnom redu na prvom narednom plenarnom zasjedanju tokom novembra.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније