Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 10. 2020. 14:26   >>  15:02 30

RADUNOVIĆ

URA da podrži manjinsku vladu

Predsjednika kluba poslanika Demokratskog fronta Slaven Radunović pozvao je GP URA, da kako kaže, odustanu od svojih megalomanskih zahtjeva i da podrže manjinsku vladu.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić saopštio je da partija koju predstavlja neće glasati za povlečenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, što traži Demokratski front (DF) kao preduslov za formiranje nove vlade.

“Ukoliko Dritan Abazović ne može da kontroliše jastrebove u svojim redovima, koje neskriveni šovinizam sprečava da poštuju elementarne postulate demokratije, onda mu kao nesumnjivom borcu protiv režima ostaje samo jedna opcija – da podrži manjinsku vladu ostalih 37 poslanika opozicije”, naveo je Radunović u izjavi za medije.

On navodi i da stranke okupljene u koalicijama „Mir je naša nacija“ i „Za budućnost Crne Gore“ imaju isti, civilizacijski i demokratski prikladan pristup, a to je da nikoga ne ucjenjuju.

“Te koalicije traže da se samo ispoštuje volja birača, ne žele da kadriraju u tuđem dvorištu, ali ne dozvoljavaju da ni drugi to rade u njihovom, ostaje da se onaj koji ima četiri poslanika, a prohtjeve kao da ih ima 34, skloni u stranu i pruži priliku neuporedivo organizovanijim i za konačni obračun spremnijim strukturama da u najkraćem roku počiste Veljovićeve „za keš spremne“ patriote i korumpirane kadrove u Tužilaštvu i Sudstvu, koje drže Crnu Goru kao taoca Mila Đukanovića”, navodi Radunović.

Potpisani Sporazum, kojim se sve strane obavezuju da nova vlada i ova parlamentarna većina neće problematizovati pitanja koja se tiču međunarodnog kursa i obaveza Crne Gore, kao ni otvorena identitetska pitanja, trebalo bi da su dovoljna garancija da će, kako kaže Radunović, moći da budu potpuno posvećeni raščlanjivanju institucionalno-mafijaške hobotnice i hitnom čišćenju biračkog spiska.

“Nakon veličanstvene pobjede slobodnih građana na izborima, uprkos svim poznatim opstrukcijama odlazećeg režima, sve stranke pobjednice bi trebalo da se uzdrže od maksimalističkih zahtjeva ili ucjena, kako se ne bi Đukanoviću otvarao prostor za manipulaciju.
Nažalost i pored potpisanog sporazuma, djelovi pobjedničkog tima, a po matrici koju je davno ustanovio Đukanović - braneći Crnu Goru od zamišljenog neprijatelja, žele da promijene izbornu volju građana i ucjenama eliminišu iz vlasti glavnog kontributora ove veličanstvene pobjede, srpski narod i njegove predstavnike. Radi se o gotovo istoj argumentaciji koju su koristili Darko Pajović i Pozitivna. I oni su se pozivali na najviše vrijednosti – na odbranu Države, multinacionalnog, multikulturalnog i multikonfesionalnog društva”, navodi Radunović.

Radunović kaže da se radi o šovinističko-elitističkom pristupu, po kojem svi građani nisu jednako vrijedni.

“Nadam se da će u narednom periodu mandatar Krivokapić uspjeti svojim dobronamjernim pristupom da ubijedi sve učesnike u ovom procesu na suzdržanost i solidarnost. Nadam se da će i URA odustati od svojih megalomanskih zahtjeva da prekraja izbornu volju i da uređuje po tuđim dvorištima, pa da ćemo svi zajedno, ruku pod ruku, kao i u predizbornoj kampanji, dovršiti započeti posao”, zaključio je Radunović.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније