Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 10. 2013. 17:59 >> 17:59

PORUKA IZ BUGARSKE

Impresivan napredak CG na putu ka EU

Crna Gora ostvarila je impresivan napredak u približavanju Evrospkoj uniji, kazao je ministar vanjskih poslova Bugarske Kristijan Vigenin.

Bugarski ministar sastao se danas sa glavnim pregovaračem Crne Gore Aleksandrom Pejovićem, a Vigenin je posebno pozdravio usvajanje akcionih planova za 23. i 24. poglavlje uz ocjenu da će iskustvo Crne Gore u pregovaranju s EU, u skladu s novim pristupom, biti dragocjeno za sve ostale države u procesu proširenja.

"Gospodin Vigenin je izrazio zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima dvije prijateljske države i ponovio da Bugarska snažno podržava Crnu Goru u napredovanju prema članstvu u Uniji", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Pejović je prenio zahvalnost za podršku koju Bugarska pruža Crnoj Gori u procesu pristupanja EU, kako putem slanja eksperata za konkretne oblasti, tako i kroz organizaciju obuka.

"Upoznao je ministra Vigenina s ostvarenim rezultatima, s posebnim osvrtom na reforme u oblasti vladavine prava i sveobuhvatne pripreme za otvaranje 23. i 24. poglavlja. Istakao je snažnu unutrašnju posvećenost i odlučnost u pravcu održavanja dobrog tempa procesa pristupanja", stoji u saopštenju.

Kako je saopšteno, na sastanku s generalnim direktorom za evropske poslove u MVP Bugarske Rusijem Ivanovim razmijenjena su mišljenja o konkretizaciji i intenziviranju saradnje u oblasti evropske integracije, kroz realizaciju Memoranduma o saradnji koji su potpisale dvije Vlade.



Tokom sastanaka s direktorom za međunarodno pravnu saradnju i evropske poslove u Ministarstvu pravde Borislavom Petkovim i zamjenikom ministra unutrašnjih poslova Plamenom Angelovim, razgovarano je o ključnim reformskim zadacima i izazovima u oblastima pravosuđa i unutrašnjih poslova.

"Sagovornici ambasadora Pejovića su predstavili bugarsko iskustvo u vođenju pregovora u 23. i 24. poglavlju i prenijeli spremnost za podršku Crnoj Gori na ovom planu. U tom pravcu su razmatrane mogućnosti za konkretizaciju ove podrške kroz slanje eksperata i organizaciju obuka u cilju daljeg unapređenja institucionalnih, ljudskih i tehničkih kapaciteta Crne Gore”, saopšteno je iz našeg Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније