Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 10. 2013. 19:11   >>  26. 10. 2013. 23:17 4

ŽRIJEB U PETNJICI

SDP: Prevareni smo; DPS: To je neistina

Opštinska izborna komisija Petnjice danas je, uz prisustvo predstavnika partija koje učestvuju na lokalnim izborima, žrijebanjem utvrdila redosljed na izbornoj listi za izbor odbornika u Skupštini tog grada. Iz OO SDP-a Petnjica stigle su optužbe na račun predsjednika OIK Petnjica Veselina Došljaka da je namjestio žrijeb, što su iz DPS-a oštro demantovali.

Redosljed izbornih lista za izbore u Petnjici, koji su zakazani za 16. novembar, je sljedeći:

1. DPS - "Za našu Petnjicu" - Milo Đukanović

2. Pozitivna Crna Gora - "Srcem za Petnjicu"

3. Stranka penzionera, invalida rada i socijalne pravde

4. SNP - "Za prosperitet Petnjice"

5. Bošnjačka stranka - "Pokrenimo Petnjicu"

6. LP "Za nas Petničane - Nego što"

7. SDP - "Za Petnjicu"

  SDP: Prevareni smo

Kritike na račun današnjeg žrijeba uputio je OO SDP-a Petnjica. Oni su optužili predsjednik Opštinske izborne komisije Veselina Došljaka da je pri izvlačenju kuglice iz staklene posude, kojih je bilo šest u krugu i jedna u sredini, uzeo kuglicu i sa njom miješao ostale kuglice, ne ispuštajući istu iz ruke, već je odmah podigao i otvorio, a zatim proglasio DPS brojem 1 na listi.

"Istog momenta uslijedila je reakcija predstavnika SDP-a, Bošnjačke stranke i SNP-a. To su vidjeli i član OIK BS-a i član OIK SDP-a", istakli su iz OO SDP Petnjica.

Zbog toga, SDP je, prema njihovim riječima, uputila žalbu Državnoj izbornoj komisiji u kojoj se zahtijeva da se žrijebanje ponovi, a akter ovog incidenta sankcioniše insistiranjem na njegovoj ostavci, u skladu sa zakonom.

"Najviše zabrinjava što je sramotno ponašanje predsjednika OIK Petnjica propraćeno od predstavnika DPS, sa maksimalnim oduševljenjem i odobravanjem, te već u startu izbornih procedura dovodi se u sumnju regularnost predstojećih izbora“, zaključeno je iz OO SDP Petnjica.

  DPS: Nije nam važan redosljed

Nakon tih optužbi, stiglo je reagovanje iz DPS-a. Iz te partije oštro su demantovali tvrdnje SDP-a, ističući da je Opštinska izborna komisija jednoglasno prihvatila rezultat današanjeg žrijebanja za raspored na glasačkom listiću za prestojeće lokalne izbore u Petnjici

"Gnusna je neistina da je bilo ko iz OIK-a na bilo koji način favorizavao neku partiju za poziciju na izbornoj listi. Samo politički nekorektni i zajedljivi mogu da pomisle i optuže nekoga da vrši takvu vrstu nergularnosti. Samo minornim političkim subjektima je stalo da negdje, pa makar i privremeno na biračkom listiću, budu na prvom mjestu, zato što su svjesni da će nakon izbora to mjesto biti nedostižno za njih. Za DPS je redosljed na glasačkom listiću potpuno nevažan, jer smo uvjereni da smo kod građana Petnjice i Crne Gore na prvom mjestu", poručili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније