Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 10. 2020. 14:54   >>  14:55 1

NSD

Nenamjeran propust, izvinjenje ambasadoru

Informativna služba NSD je napravila nenamjernu grešku, jer je propustila da upozna kolege iz ambasade Češke sa sadržajem izvještaja sa sastanka predsjednika NSD-a Andrije Mandića i ambasadora Češke Karela Urbana, saopšteno je iz te partije.

Ambasada Republike Češke u Crnoj Gori se distancira od saopštenja za medije, koje je izdala Nova srpska demokratija, nakon sastanka predsjednika stranke Andrije Mandića sa ambasadorom Republike Češke Karelom Urbanom.

"Izvještaj je pisala savjetnica Mandićeva, koja je prisustvovala sastanku i on u svojoj osnovi ima sadržaj sastanka na kome su razmijenjena mišljenja o postizbornim prilikama u Crnoj Gori. Predsjednik Mandić je upoznao ambasadora sa jednom lošom i štetnom pojavom da postoje političari koji misle da ambasade stranih država treba da sastavljaju Vladu Crnu Gore. Istaknuto je da je za NSD to neprihvatljivo i smatramo da to ne bi trebale ambasade da rade u bilo kojoj drugoj državi, uključujući i državu uvaženog gosta. Nije registrovano da je ambasador Karel Urban imao suprotno mišljenje vezano za ovaj stav”, saopšteno je iz NSD.

Kažu i da je posljednju rečenicu izvještaja,u kojoj se kaže da novu Vladu očekuju mnoge teške obaveze u popravljanju prethodnih loših vođenja poslova, kao rezultat korupcionaškog djelovanja prethodne vlasti, kako u polju ekonomije, tako i u polju vladavine prava i borbe sa organizovanim kriminalom i korupcijom, izrekao Andrija Mandić i da ona nije bila usaglašena sa ambasadorom Urbanom.

“Ovim putem se izvinjavamo NJ.E. Karelu Urbanu na nenamjernom propustu naše informativne službe”, saopšteno je iz NSD.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније