Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

06. 10. 2020. 16:46 >> 16:50
26

ABAZOVIĆ

"Biće izbačeni svi sporni članovi Zakona"

Ljudi koji treba da se dogovore oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti već su se sve dogovorili i to će biti riješeno za pet minuta, saopštio je lider Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović.

On je za Novu.rs kazao da Zakon neće povlačiti, jer, kako je rekao, to nije praktično i to je jedini razlog.

Abazović je rekao da će biti izbačeni svi sporni članovi, što je u interesu svih, pa i crkve.

"Ne treba nam javna polemika. Pokušavamo da se dogovorimo s članovima Demokratskog fronta i sa ostalim strankama u koaliciji koje su okupljene oko Zdravka Krivokapića", kazao je Abazović.

On je naveo da je optimista i misli da će vrlo brzo naći rješenje i dogovoriti se.

"To je ono što građani očekuju od nas. Moram da naglasim da su naši stavovi vrlo jasni i jednostavni. Oko Zakona o slobodi vjeroispovesti smo se dogovorili s crkvom i to nam je najvažnije", rekao je Abazović.

On je istakao da u potpunosti podržava Krivokapića.

"Cijela priča sa Zakonom je gotova – riješena“, poručio je Abazović.

On je naveo da će Zakon biti promijenjen jer je to proceduralno najkraći put.

Abazović je poručio da kome se ne sviđa izmjena neka piše novi.

„Ako bismo išli u novi zakon, izgubili bismo godinu. To bi značilo da moraju da se okupe sve vjerske zajednice, da sjednu zajedno i dogovore se, da se formiraju ekspertski timovi i da pišu novi dokument. To bi potrajalo više od godinu. Ovako ćemo ovaj postojeći zakon promijeniti, pa ako bude nezadovoljnih, onda neka piši novi", poručio je Abazović.

On je rekao da Zakon nije uopšte loš da samo sadrži sporne članove, koji će biti izbačeni.

Abazović je naveo da postoje četiri sporna člana koja se tiču imovine, a da je sve ostalo o nekim registracijama i stvarima koje su nebitne.

"Kad izbacimo te problematične članove, koji su vezani za imovinu, dobijamo prihvatljiv zakon i rješenje koje svima odgovara. Ukoliko i poslije bude onih kojima se to ne sviđa, za godinu ili godinu i po mogu da donesu novi zakon“, kazao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније