Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina ]

07. 10. 2020. 12:24   >>  12:24 3

ZA NOVU VLADU

Konsultacije o mandataru sjutra kod Đukanovića

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sjutra će održati konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa nosiocima lista tri koalicije koje imaju većinu u parlamentu.


Nosioci lista koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija“ i “Crno na bijelo” su Zdravko Krivokapić, Aleksa Bećić i Dritan Abazović.

Oni su nakon konstitutivne sjednice parlamenta, 23. septembra, dostavile predlog, sa potpisima 41 poslanika, da mandatar bude Krivokapić.

Đukanović ima ustavnu obavezu da predloži mandatara crnogorskom parlamentu do 23. oktobra.

Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade.

O programu mandatara i predlogu za sastav vlade parlament odlučuje istovremeno.

Prema rezultatima parlamentarnih izbora, održanih 30. avgusta, koalicija “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović” osvojila je 30 mandata, “Za budućnost Crne Gore” 27, “Mir je naša nacija” deset, a platforma “Crno na bijelo” četiri mandata.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaju po tri poslanika, a Socijaldemokratska partija dva. 

Po jednog predstavnika u crnogorskom parlamentu imaju Albanska lista “Nik Đeljošaj - Genci Nimanbegu” i koalicija “Jednoglasno”.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније