Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 10. 2013. 12:33 >> 12:33
1

AFERA "SNIMAK"

Jelić: DF puca u prazno

Opoziciona rezolucija kojom se traži politička odgovornost za aktere afere Snimak, još je jedna manipulacija kojom se želi napraviti pritisak pred lokalne izbore, kazao je poslanik poslanik Demokratske partije socijalista Zoran Jelić.

Demokratski front priprema rezoluciju o odgovornosti za izborne zloupotrebe u kojoj se navodi da crnogorska Skupština treba da pozove DPS da smijeni sve aktere afere Snimak i da im uskrati imenovanje na bilo koju javnu funkciju u naredne četiri godine.

Jelić smatra da je taj potez opozicije još jedna vrsta manipulacije, kojom opozicija želi da napravi pritisak prema opštinama u kojima će se održati lokalni izbori.

"To je potpuni pucanj u prazno, jer je Skupština formiranjem Anketnog odbora donijela tehnički izvještaj. Važno je da se saopšti da je DPS dao veliki doprinos u radu Anketnog odbora, a parlament jednoglasno donio odluku o formiranju tog tijela", rekao je Jelić agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, određene strukture uvidjevši da gube svoju poziciju i predstojeće lokalne izbore, pokušavaju da konstruisanjem lažnih afera, ugroze pobjedu DPS-a.

Rezolucija je, tvrdi Jelić, još jedna vrsta manipulacije kojom se žele dobiti jeftini politički poeni. "Sve afere su se formirale i plasirale u javnost uoči nekih izbora", rekao je Jelić.

Upitan kada će DPS na svojim organima razmatrati preporuke iz Izvještaja Evropske komisije koje se odnose na aferu "Snimak", što je ranije najavio ministar pravde Duško Marković, Jelić je rekao da će DPS sa pažnjom razmotriti sve preporuke i stavove iz tog dokumenta.

"Razmatraćemo preporuke za sva poglavlja, a ne samo za jedan dio. Na jednoj od prethodnih sjednica Savjeta razgovarano je i o takozvanoj aferi Snimak, i to nije ništa neuobičajeno već se radi o redovnim aktivnostima u partiji", rekao je Jelić.

On je rekao da su zvaničnici Evropske unije pohvalili napredak Crne Gore u evropskim integracijama.

"Ocijenjeno je da je Crna Gora napravila najveći napredak od svih zemalja koje nijesu članice Unije, i svi su za to zaslužni, a naročito aktuelna vlast", kazao je Jelić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније