Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 10. 2020. 16:29   >>  16:29 14

ZIROJEVIĆ

CG je građanska, a ne srpska država

Još jednom nas je predloženi mandatar nove većine uveselio jednim od svojih bisera, objašnjavajući odnose Crne Gore i susjedne Srbije na način da postoje “dva kralja koji žive u dvije srpske države”. Izgleda je najveći problem Zdravka Krivokapića to što mu se, usljed neznanja i neiskustva, često omakne da, za razliku od svojih kolega iz koalicije, saopšti ono što ustvari i misli, izjavio je danas portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

 

“Razumijemo da je novog mandatara ponijela cjelokupna atmosfera formiranja nove vlasti kao da smo na licitaciji, prilikom koje on nudi određeno mjesto, a koalicioni partneri se nadmeću ko će da ga dobije”, naveo je Zirojević.

Izgleda da u novoj većini, dodao je, smatraju da se tako dolazi do eksperata.

“Ne, gospodo, tako se dolazi samo do najveće prevare biračkog tijela u Crnoj Gori koje, umjesto obećane ekspertske vlade, dobija Vladu sa licitacije, čiji je cilj da se što jeftinije prođe kad su partijski interesi konstituenata nove većine u pitanju. Kako je novi mandatar već sebe metaforički počeo da javnosti predstavlja kao kralja, a imajući u vidu nekadašnje teokratsko uređenje naše države koje on vidi kao idealno, za očekivati je da se, u jednom momentu, proglasi i za mitropolita. Dosta je on ljubio tuđe ruke”, naglasio je Zirojević.

Ono što je, kako je istakao, skandalozno – jeste činjenica da novi mandatar Crnu Goru naziva drugom srpskom državom.

“Ovim putem mu poručujemo da su građani Crne Gore rekli veliko NE takvoj ideji 21. maja 2006. godine i da će, ako bude potrebno, to opet učiniti, još jače i odlučnije”, naveo je portparol SD.

Pozvao je Krivokapićeve koalicione partnere koji su svojim potpisima omogućili da bude određen za mandatara da se jasno odrede da li podržavaju takvu viziju “razvijene i slobodne, srpske” Crne Gore, kakvu nudi novi mandatar.

“A Krivokapiću poručujemo da će, ako namjerava da obavlja značajnu funkciju u ovoj državi, morati da nauči da je Crna Gora građanska, odnosno država svih nas, Crnogoraca, Srba, Bošnjaka, Muslimana, Albanaca, Hrvata i svih ostalih koji u njoj žive, a ne ničija pojedinacno, niti će takva ikad biti”, zaključio je Zirojević.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније