Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: O.Z.

14. 10. 2020. 14:39   >>  14:37 2

RAZGOVARALA SA ĐUKANOVIĆEM

Ambasadorka Kanade: Potvrđena zrelost demokratije u CG

Ambasadorka Kanade Keti Čaba čestitala je crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću na načinu djelovanja nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, čime je omogućena mirna tranzicija vlasti i potvrđena zrelost demokratije u Crnoj Gori. Đukanović je razgovarao telefonom sa Čabom povodom završetka njenog mandata.

"Kanada će nastaviti da sa velikim interesovanjem prati dalji put Crne Gore ka EU", kazala je kanadska ambasadorka.

Kako je saopšteno, ona je zahvalila predsjedniku za izdvojeno vrijeme i izrazila žaljenje što zbog otežanih okolnosti uslovljenih pandemijom COVID 19 nije bila u prilici da dođe u oproštajnu posjetu.

"Predsjednik je pozdravio ulogu ambasadorke u razvoju inače odličnih odnosa Crne Gore i Kanade, koje iako geografski udaljene, dijele zajedničke vrijednosti i snažnu posvećenost multilateralizmu i transatlantskom zajedništvu, što je dodatno osnaženo nakon što je Crna Gora postala članica NATO saveza, a čemu je Kanada dala važnu podršku", saopštenoje iz Đukanovićevog kabineta.

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo i zbog odnosa dvije zemlje u političkoj ravni, podsjetivši na susrete sa premijerom Trudoom i generalnom guvernerkom Pajet na međunarodnim konferencijama, što je dodatno učvrstilo prijateljske veze.

"Zahvalio je ambasadorki Kanade na pomoći koju je ta zemlja uputila Crvenom krstu Crne Gore na početku borbe sa korona virusom. On je pozdravio uspješnu saradnju u oblasti odbrane i ukazao na značaj kanadskih investicija u Crnoj Gori i veoma uspješnu realizaciju projekta Porto Montenegro, koji je doprinio pozicioniranju Crne Gore kao elitne turističke-jahting destinacije i dao pozitivan primjer za privlačenje novih investicija u sektor turizma i energetike. Na toj liniji potvrdio je interes za dalje jačanje ekonomske saradnje", piše u saopštenju.

Kanadska ambasadorka je iskazala zadovoljstvo prilikom da Kanada pomogne Crnoj Gori u suočavanju sa globalnom pandemijom i istakla da i dalje sa pažnjom prate situaciju u Crnoj Gori sa nadom u poboljšanje prilika.

"Visoko je ocijenila međudržavne odnose na bilateralnom i multilateralnom planu, posebno kroz partnerski odnos u NATO. U kontekstu daljeg razvoja ekonomskih odnosa ambasadorka je ocijenila da, iako je uspjeh kanadske investicije u Tivtu možda teško ponoviti, vjeruje u dalji napredak privrednih veza i implementaciju sličnih projekata", kazali su iz Đukanovićevog kabineta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније