Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 10. 2020. 11:22 >> 11:22

ČESTITKE BEČIĆU

Mađarska i Ukrajina očekuju nastavak plodne saradnje

Predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću stigle su čestitke od predsjednika Narodne skupštine Mađarske Lasla Kovera i predsjednika Parlamenta Ukrajine Dmitra Razumkova, uz očekivanje da će se nastaviti i produbiti dosadašnja plodna saradnja sa Skupštinom Crne Gore.

"Odnosi između Mađarske i Crne Gore uvijek su se razvijali u duhu uzajamnog povjerenja i prijateljstva. Shodno tome, Narodna skupština Mađarske je spremna da nastavi i produbi saradnju sa Skupštinom Crne Gore“, poručio je Kover u čestitki.

Kover je istakao da će Mađarska nastaviti da pruža snažnu podršku težnjama Crne Gore za pridruživanje Evropskoj uniji, ističući da Crna Gora treba da nastavi da daje konstruktivan doprinos bezbjednosti regiona.

Predsjednik Bečić u odgovoru na čestitku predsjedniku mađarskog parlamenta navodi da su bilateralni odnosi Crne Gore i Mađarske prijateljski i bez otvorenih pitanja, sa frekventnom i konstruktivnom komunikacijom na najvišem nivou, kao i dobrom ekonomskom saradnjom.

"Posebnu zahvalnost Vašoj državi dugujemo na kontinuiranoj i otvorenoj podršci pri ostvarivanju ključnih crnogorskih vanjskopolitičkih ciljeva.
Mišljenja sam da možemo biti zadovoljni intenzitetom naše parlamentarne saradnje, te da se može još unaprijediti i konkretizovati kroz iskorišćavanje mogućnosti koje pružaju Okvirni sporazum o partnerstvu dva parlamenta, potpisan prošle godine, kao i Sporazum o saradnji stručnih službi“, istakao je Bečić u odgovoru.

Predsjednik Parlamenta Ukrajine Dmitro Razumkov je poručio da očekuje nastavak plodnog međuparlamentarnog dijaloga na bilateralnom nivou.

Bečić je istakao da Crna Gora i Ukrajina baštine tradicionalno dobre odnose, bez otvorenih pitanja, koje karakteriše međusobno uvažavanje, posvećenost zajedničkim interesima i strateškim vanjsko-političkim ciljevima.

"Vjerujem da ćemo u predstojećem periodu zajedničkim djelovanjem iskoristiti veliki potencijal za unapređenje odnosa naše dvije države u oblasti ekonomije, turizma, prosvjete, nauke, kulture i odbrane“, poručio je predsjednik Skupštine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније