Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vikend novine ]

17. 10. 2020. 07:24   >>  07:24 20

ČIRGIĆ O IZBORIMA

Izvisio procrnogorski građanski blok

Ubijeđen sam da vođe velikosrpskoga pokreta nekoliko godina po referendumu iz 2006. ni u snu nijesu mogle zamisliti poželjniju sliku crnogorske društvene i političke scene od ove današnje: ključna državnička mjesta crtaju se u manastiru, zakoni se prilagođavaju po mjeri kriminalnih potreba jedne neregistrovane crkvene organizacije, prijeti se gašenjem medija, promoviše se fašizam, manipuliše se tradicijom, negira se slobodarska i antifašistička prošlost, a sve se to reklamira u uslužnim, nekad davno suverenističkim, Vijestima, kaže u intervjuu Vikend novinama dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, prof. dr Adnan Čirgić.

Čirgić ističe da je na izborima 30. avgusta izvisio procrnogorski građanski blok, a da će tek "izvisiti oni koji su to sami odabrali zavedeni glasači GP URA".

"Abazović nije previdio da su njegovi postizborni partneri u dosadašnjem političkom djelovanju osvjedočeni kao protivnici postojanja građanske Crne Gore, što se najbolje viđelo u njegovu nedavnome intervjuu Vijestima, nije on previdio svoju ulogu u stvaranju 'srpskoga sveta'. Ali je previdio da u tome 'svetu' za Dritana Abazovića neće biti mjesta”, poručuje Čirgić.

Govoreći o postizbornoj kombinatorici, te ko je pravi gazda u novoj izvršnoj vlasti, Čirgić odgovara: "Ko se sjeća kako su se prije koju godinu odvijale stvari u Budvi, ne treba mu mnogo da se dosjeti kakva će biti postizborna kombinatorika na državnome nivou. Sačekajmo da se Amfilohije oporavi od korone, pa ćemo se lako prisjetiti ko je gazda. Do tada ne zaboravimo gdje je pobjednik ovih parlamentarnih izbora slavio svoju pobjedu. Na izborima je izvisio procrnogorski građanski blok. Nakon izbora izvisiće oni koji su to sami odabrali zavedeni glasači GP URA", rekao j Čirgić.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније