Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 10. 2013. 12:52   >>  12:52 2

SVE ZA PRIMORJE

BP: Država maćeha sjeveru

Bjelopoljska partija smatra da bi bilo dobro uvesti instrument sezonskog oporezivanja primorskih opština, dok bi se sredstva od povećanja poreza do 2 odsto, koristila isključivo za rekonstrukciju ili popravku putne infrastrukture od graničnih prelaza do svih primorskih opština.

Država prihoduje sredstva kroz poreze od građana sa cijele teritorije Crne Gore ali kada se ulaže u putnu infrastrukturu primjetno je da se u poređenu sa sjeverom mnogo više ulaže u centralni i južni dio države, poručuju iz Bjelopoljske partije.

U toj novoformiranoj stranci kažu da je takav maćehinski odnos države prema sjeveru nedopustliv.

"Završetkom ljetnje sezone primorskim opštinama i Podgorici ostaju prihodi od turizma dok opštinama na sjeveru ostaju opterećeni i uništeni putevi čiju rekonstrukciju i izgradnju, kroz poreze, plaćaju kako građani sjevera tako i građani ostalog dijela države, a potrebno je napomenuti da tu putnu infrastrukturu u najvećoj mjeri su koristili inostrani gosti radi benifita primorskih opština i glavnog grada", navodi se u saopštenju Bjelopoljske partije.

U toj partiji navode da se na magistralnim putevima na sjeveru nalazi veliki broj neravnina, uvala i veliki broj veoma loše zakrpljenih rupa.

"Pripremanje za narednu ljetnju sezonu ne može da podrazumijeva samo uređenje prostora kao i rekonstrukciju ili izgradnju novih turističkih kompleksa u primorskim opštinama, već se mora razmišljati i o putnoj infrastrukturi, od svih graničnih prelaza prema primorskim opštinama, koja prestavlja sponu gostiju i turističkih potencijala na jugu naše zemlje", poručuju iz BP.


Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније