Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 10. 2020. 17:13 >> 17:16
14

PATRIOTSKO-KOMITSKI SAVEZ

"Albanci ponovo stali u odbranu CG"

Patriotsko-komitski savez Crne Gore PKSCG pozdravio je odluku albanske koalicije “Jednoglasno”, koju čine Demokratska partija, Demokratska unija Albanaca i Demokratski savez, da odbiju poziv mandatara za sastav nove Vlade Zdravka Krivokapića zbog toga što će, kako su naveli, tu novu vlast dominantno činiti “stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u ovoj državi”.

 

Kako su naveli u saopštenju i zbog činjenice da te partije kako su naveli, nijesu glasale da Tuzi budu samostalna opština.

"Nijesu glasale za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola, državu Kosovo nazivaju lažnom, ne žele građansku već (veliko)srpsku Crnu Goru, a njihovi čelnici u 21. vijeku sanjaju o zauzimanju Skadra i Dubrovnika, Peći i Prizrena, a članstvo u NATO nazivaju greškom," naveli su u saopštenju.

"Svaka vam čast, braćo Albanci! Kao i prvaci Bošnjačke stranke, ponovo ste stali u odbranu Crne Gore, kao što ste to uradili i 21. maja 2006. kada smo zajedno obnovili našu staru crnogorsku državu. Ne aplaudiramo mi Vama zbog prostog odbijanja pregovora s njima, jer pregovaranje i dijalog su načini komuniciranja u savremenom svijetu, već zbog odbijanja pregovora sa negatorima države Crne Gore, njenog naroda i ostalih naroda koji u njoj žive; aplaudiramo Vašem patriotizmu, koji je bio uvijek za Crnu Goru, čak i onda kada su neki Crnogorci bili protiv nje i njene samobitnosti," navedeno je u saopštenju Patriotsko-komitskog saveza.

Ističu da se nova vlast poziva često na kralja Nikolu, te da s njim manipulišu.

"A njegovo prijateljstvo i odnosi sa prvacima Malesije i sjeverne Albanije, kao i odnos prema Muslimanima, odavno je ušao u anale priče o Crnoj Gori kao multietničkoj i multikonfesionalnoj državi, nešto što nova većina nikada neće shvatiti, obzirom da je njihov “plafon” stvaranje srpske države Crne Gore, u kojoj ne bi bilo mjesta ni za nas, a Bogami, za Vas još manje! Njihov pokušaj da u svoju Vladu “privuku” manjinske narode, radi legitimiteta pred Evropom, neslavno je propao", navedeno je u saopštenju.

Stoga, Patriotsko-komitski savez stav albanskih partija i Bošnjačke stranke smatra moralnom vertikalom patriotizma koji, kako kažu, zaslužuje svo poštovanje.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније