Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 10. 2013. 17:35   >>  17:34 1

PREDIZBORNA

SNP DPS-u: Mnogo ste zgriješili u Prijestonici

DPS Cetinja nije odgovorio niti je mogao odgovoriti na tvrdnje Odbora SNP Cetinje o privrednom i sveukupnom devastiranju crnogorske Prijestonice, navodi se u saopštenju iz prijestoničke organizacije SNP-a.

„Umjesto toga, DPS-ovci u starom manipulatorskom maniru, zamjenom teza pokušavaju da zamagle porazne rezultate svoje katastrofalne vladavine pokušavajući da mjere  snagu SNP-a“.

Iz cetinjskog odbora SNP-a, kako kažu, sa zadovoljstvom ističu da su ponosni na svaki glas koji su im građani dali svih ovih godina, jer je, kažu, svaki čist kao suza.

„Isto tako, i na ove izbore izlazimo uzdignuta čela pred građane Cetinja i kažemo da smo i kao opozicija u Parlamentu Prijestonice, bez političkih kalkulacija glasali za sve odluke koje su značile boljitak za Cetinje i Cetinjane“.

Sa druge strane, kažu, u DPS-u treba da se dobro zapitaju da li su prošli bilo koji izbori, a da nije bilo ozbiljnih tvrdnji i optužbi o njihovim izbornim prevarama, trgovinama i zloupotrebama državnih resursa.

„Socijalistička narodna partija je jedno kraće vrijeme, zajedno sa Liberalnim savezom Crne Gore, učestvovala u vršenju lokalne vlasti u Prijestonici. Tu saradnju sa Liberalima na Cetinju sa ponosom ističemo jer smo zajedno, u okviru nadležnosti koje je imala lokalna samouprava, uradili sve što je bilo od interesa za crnogorsku Prijestonicu i sve njene građane“.

Poručuju da DPS ne treba SNP da pita za privrednu devastaciju Cetinja. „Vi iz DPS-a  i konačno treba da odgovorite radnicima Cetinja, a ponavljamo bilo ih je preko 8.500, šta učiniste sa njihovim preduzećima? Vi dobro znate kako su opljačkani i uništeni Obod, Trgopromet, Tara, Bojana, Košuta, Montena, Sanitas, Obod geneks...? Saopštite DPS-ovci gdje su pare od privatizacija, šta bi sa vašim lažnim obećanjima o novim malim i srednjim preduzećima, o novim radnim mjestima, kakva je perspektiva i gdje se danas mogu zaposliti mladi Cetinja?“, pitaju iz Socijalističke narodne partije.

Tvrde da se u DPS-u samo uoči izbora sjete brige o kulturnom i duhovnom nasljeđu i, kako kažu, ukazuju na samo dva važna pitanja.

„Prvo, trebali ste odmah sa nivoa vlasti, ne čekajući izbornu kampanju, odgovoriti na onu suludu tvrdnju da je Njegoš genocidni pjesnik. Zašto ste toliko oklijevali da to negirate? Treba svakome da je jasno da ničim i nikada ne može biti dovedena u pitanje istina da je u Njegoševom veličanstvenom djelu i grandioznoj ličnosti spojeno neponovljivo trojstvo -  pjesnika, vladara i vladike i da je to trojstvo utkano u ukupno biće Crne Gore“.

Iz SNP-a tvrde da Ivan Crnojević, osnivač i gospodar Crne Gore i osnivač Cetinja, nije ničim zaslužio da se njegovi zemni ostaci decenijama drže u podrumu bivše Službe društvenog knjigovodstva, „da bi potom tek u decembru 2010. godine bila obavljena inhumacija, ali u prisustvu samo nekolicine, pretežno vas iz DPS-a“. 

„Da ništa drugo nijeste zgriješili, samo zbog ovih nekoliko činjenica Cetinjani treba da vas kazne na izborima 16. novembra“, zaključuju iz SNP-a.   

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније