Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 10. 2020. 13:50 >> 18:16
12

MEDOJEVIĆ

"Nije Gojko Perović crkva"

Lider PzP-a Nebojša Medojević optužio je rektora Bogoslovije na Cetinju Gojka Perovića da se miješao u kreiranje liste “Za budućnost Crne Gore” i da se sada miješa u formiranje Vlade.

Perović je prethodno saopštio da on ne vrši nikakvu opstrukciju niti bilo kakvu drugu aktivnost na putu formiranja vlade, niti mu je to na kraj pameti da radi.

"Gojko Perović nema problem sa mnom, nego sa istinom. Ja sam rekao da je on dio grupe koja se nelegitimno i suprotno ustavnim i demokratskim principima miješao u kreiranje naše izborne liste “Za budućnost CG” i sada se miješa u formiranje Vlade. Rekao sam to jer je istina", naveo je Medojević u odgovoru Peroviću.

Kaže i da je svjedočio takvim razgovorima.

"Bio sam prisutan za istim stolom kada je Gojko Perović u telefonskom razgovoru sa Andrijom Mandićem, uslovljavao “podršku Crkve” prihvatanjem tri njihova predstavnika na listu. Kako je meni i Milanu Kneževiću, Andrija prenio, Gojko Perović je tada čak i zaprijetio povlačenjem Krivokapića sa liste, ako ne prihvatimo još trojicu “njegovih”. Andrija mu je tada vrlo oštrim tonom rekao “Povucite, ako je tako”, naveo je Medojević u izjavi za medije.

Kaže da upravo Gojko Perović, manirom DPS, "komunističkog režima i Đukanovića poistovjećuje sebe sa crkvom".

"Ja nijesam pominjao Crkvu, nego njega lično, jer sam se lično uvjerio da se miješa u dnevnu politiku i pokazuje izraženu strast prema moći, vlasti i uticaju. Kao da je zaboravio riječi mitropolita Amfilohija koji je rekao: vlastodršci nisu država, kao što ni on nije crkva“, naveo je lider PzP-a.

Kaže i da se zalaže za odvojenost Crkve od države i poštovanje kanona.

"Zalažem se i za otvaranje dosijea UDBE bez kojeg nema moralnog ni duhovnog pročišćenja našeg naroda. To bi bilo ljekovito posebno za našu svetu Crkvu koju je UDBA godinama držala pod mjerama i vrbovala neke sveštenike. Otvaranjem dosijea i Crkva bi se pročistila od ostavštine komunističkog režima i mogla punim plućima da širi pravoslavlje i radi na duhovnoj obnovi našeg naroda", navodi Medojević.

Sve što radi, kaže da radi za dobro naroda, a samim tim i njegove Crkve.

"Jer Crkva nije Gojko Perović, nego narod", zaključio je lider PzP-a.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније