Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 10. 2020. 16:05   >>  16:05

ĆESTITKA BEČIĆU

Kazančuk pozdravio realizovane reforme u CG

Predsjednik Senata Parlamenta Rumunije Robert Marius Kazančuk istakao je da pozdravlja važne reforme realizovane u Crnoj Gori i iskazao punu podršku Rumunije u cilju pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU). On je to naveo u čestitki Aleksi Bečiću povodom izbora na funkciju predsjednika Skupštine Crne Gore.

„U nadi da ćemo uspješno savladati ovu vanrednu situaciju sa kojom se suočavamo na globalnom nivou, koristim priliku da reafirimišem cjelokupnu raspoloživost za još dublje i raznovrsnije odnose kroz dijalog među našim zakonodavnim odborima, sa ciljem identifikovanja nekih novih mogućnosti za saradnju, kako bismo intenzivirali sveukupne odnose između Rumunije i Crne Gore“, naveo je Kazančuk u čestitki.

Bečić je u odgovoru ocijenio da je bezrezervna podrška prijateljske Rumunije evropskoj perspektivi Crne Gore potvrđena i tokom rumunskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije u prvoj polovini 2019. godine i dodao:

„Ne sumnjamo da će Rumunija, u duhu glavnog slogana ovog predsjedavanja, nastaviti da se posvećeno bori za kohezivnu Evropu i zajedničke evropske vrijednosti“.

„Ne zaboravljamo ni doprinos koji nam je Vaša država pružila prilikom pristupanja Sjevernoatlantskom savezu, te izuzetno cijenimo našu saradnju u oblasti odbrane i nesebičnu ekspertsku pomoć Rumunije u ovom pogledu. Divimo se snažnim naporima koje ulažete na suzbijanju korupcije, te smatram da se na iste možemo ugledati i u sopstvenoj borbi protiv ove pošasti“, istakao je Bečić u odgovoru.

Predsjednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo do sada uspostavljenom parlamentarnom saradnjom Crne Gore i Rumunije, kao i uvjerenje da će tokom svog mandata predano raditi na njenom održavanju i produbljivanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније