Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 10. 2020. 16:43   >>  16:54 4

ĐUKANOVIĆ

Investicijama do novih radnih mjesta u Prijestonici

Par godina nakon primjene Zakona o Prijestonici, lokalna uprava pronašla je pravu metodologiju za odabir ključnih projekata za finansiranje iz kapitalnog budžeta, pri čemu nije važan kvantitet već pravi odabir i održivost. To je saopštio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je predsjedavao šestom sjednicom trećeg saziva Senata Prijestonice Cetinje. Na sjednici je usvojen Program razvoja Prijestonice za 2021. godinu.

U Programu razvoja Prijestonice za narednu godinu je 14 projekata čiji je cilj unapređenje kvaliteta života građana kroz izgradnju stanova za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, rekonstrukciju gradskih i seoskih saobraćajnica, unapređenje turističke ponude grada i sportskog života.

Najavljeno je i obezbjeđivanje nove lokacije za rad RTV Cetinje i tehničko osavremenjavanje. Uz ocjenu da su uz podršku Senata Prijestonice i u prethodnom periodu ostvareni značajni rezultati na planu unapređenja infrastrukturnih i projekata opšteg interesa, ocijenjeno je da glavni zadatak Senata i lokalne uprave mora biti usmjeren na otvaranje novih radnih mjesta za građane Prijestonice, kao i trajno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja.

Na toj liniji predsjednik Đukanović je ukazao na potrebu proaktivnijeg pristupa privlačenja novih investicija, što će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta što je ključna potreba Prijestonice i vitalni egzistencijalni interes njenih građana.

Na današnjoj sjednici Senata usvojen je i Plan rada Senata za narednu godinu uz ocjenu da je to tijelo u prethodnom periodu bilo i servis za građane Cetinja prepoznajući njihove potrebe i zahtjeve.

Sjednici su prisustvovali i članovi Senata, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, predsjednik Crnogorske Akademije nauka i umjetnosti Dragan Vukčević, rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić, ministar kulture Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan i predsjednica Skupštine Prijestonice Maja Ćetković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније