Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

23. 10. 2020. 18:01 >> 18:02

ASK

Provjeriće podatke javnih funkcionera

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) provjeriće podatke u vezi sa funkcijama koje obavljaju javni funkcioneri koji su, po osnovu izbornog rezultata, stupili na funkcije, kao i da li su ispunili obaveze propisane Zakonom o sprečavanju korupcije.

Iz ASK-a su podsjetili da su, nakon izbora, konstituisani novi sazivi Skupštine Crne Gore i Skupština Opština Andrijevica, Budva, Tivat, Gusinje i Kotor.

Oni su kazali da će provjeriti podatke u vezi sa funkcijama koje obavljaju javni funkcioneri koji su po osnovu izbornog rezultata stupili na funkcije.

"Kao i da li su ispunili obaveze propisane Zakonom o sprječavanju korupcije koje se odnose na dostavljanje Izvještaja o prihodima i imovini ili obavještenja Agenciji, te navođenje tačnih i potpunih podataka u Izvještajima”, navodi se u saopštenju.

Iz Agencije su kazali da će provjeriti sve funkcionere koji su stupili na javnu funkciju po navedenom osnovu.

“Uključujuči poslanike i odbornike, i u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem donijeti adekvatne odluke”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније