Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (CdM,Vijesti) ]

24. 10. 2020. 22:37   >>  23:03 12

SPOR OKO VLADE

Krivokapić neće lidere DF-a, oni bi novog mandatara?

Mandatar Zdravko Krivokapić ne želi da u njegovoj vladi ministri budu trojica lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, a lideri DF-a su od njega zatražili da vrati mandat za sastav Vlade, prenose mediji.

Portal CdM je, pozivajući se na izvore bliske Krivokapiću, prenio kako on želi da se okruži ljudima koji nemaju balast političke prošlosti, kako zbog domaće tako i međunarodne javnosti.

Portal Vijesti prenosi da se Krivokapić sastao sa Mandićem i da mu je saopštio da oni ne mogu biti u Vladi, između ostalog i jer je nakon izbora obećao da će Vlada biti ekspertska...

Knežević i Mandić su, prema saznanjima Vijesti, odgovorili da su oni dobili ogromnu podršku građana na izborima, da DF treba da bude kičma nove vlasti i da to znači da i oni personalno budu u novoj Vladi.

Mandić je eksplicitno tražio od Krivokapića da u protivnom vrati mandat, a da će oni tražiti novog mandatara.

Krivokapić je kazao da ne vidi razlog za vraćanje mandata i nije se saglasio sa ocjenom da su lideri DF dominantno doprinijeli rezultatu, ali da uvažava njihov doprinos i da je zbog toga i ponudio značajan broj resora partijama koje čine DF.

Mandić i Knežević najavili su, kako prenose Vijesti, da će razgovarati sa vođstvom Demokrata i URE o eventualnom dogovoru o novoj vladi sa drugim premijerom.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније