Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

25. 10. 2020. 16:25 >> 16:51

NAKON DVA MJESECA

Izbor za prvog čovjeka Gusinja 29. oktobra

Nakon skoro dva mjeseca od lokalnih izbora, predsjednik opštine Gusinje biće izabran 29.oktobra. Ime kandidata još nije poznato javnosti, ali je izvjesno da će biti iz redova DPS-a.

Gusinje će narednog četvrtka napokon dobiti predsjednika opštine, skoro dva mjeseca nakon lokalnih izbora. Najbitnije je, kaže novi predsjednik lokalnog parlamenta, Bujar Hasanđekaj da je zakonski rok ispoštovan.

“U zakonskom roku smo zakazali sjednicu. To je 29. ovog mjeseca. Tu će biti izabran predsjednik Opštine i radna tijela Skupštine”, navodi Hasanđekaj.

On kaže da je predsjednik mogao biti izabran i ranije, ali su čekali kandidata iz najjače partije.

“Mislim da smo opet u okviru zakona i čekamo od najveće partije, DPS-a, odnosno u našu koaliciju da ona predlaže kandidata i ja mislim da se 29. biti izabran predsjednik opštine”, kaže Hasanđekaj.

U opozicionom SDP-u smatraju da je odugovlačenje bespotrebno gubljenje vremena.

“Moglo je to i kraće, s obzirom da se zna koja partija daje, da je koalicija jaka, da broji 21 član. Mogli smo da ovih dva mjeseca upotrijebimo za nešto korisnije, ali to je što”, ističe Elvis Omeragić iz SDP-a:

U DPS-u tvrde da nijesu žurili, i da su ispoštovali zakonski rok i da napokon imaju kandidata za predstojeću sjednicu Skupštine opštine.

“Nismo žurili iz razloga što smo imali neke partijske sastanke i dogovore oko budućeg predsjednika Optštine”, kaže Adel Damjanović iz DPS-a.

Široka koalicija na vlasti koju čine DPS, Bošnjačka stranka i albanska koalicija imaće podršku i opozicione SDP, za sve one projekte koji budu u interesu Gusinja.

“Sve što bude dobro, daćemo podršku, ono što nije, svakako ćemo kritikovati i nećemo dozvoliti da se urušava nešto što je napravljeno, a hoćemo da budemo afirmativni, proaktivni i da napravimo neku dobru priču u Gusinju”, poručuje Omeragić.

Najbitnije je da se Gusinjani okrenu sami sebi i da se okrenu razvoju ovog područja, ma kojoj partiji pripadali, zajednički su ocijenili naši sagovornici.

Krsto Čabarkapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније