Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 10. 2020. 19:47   >>  23:47 13

HUSOVIĆ

DPS nije uticao na odluku BS

Lider Bošnjačke stranke Rafet Husović smatra da je ta partija, sudeći po reakcijama birača i javnosti, donijela ispravnu odluku o neulasku u novu vladu. Husović kaže da su tome dokazali da se nijesu vodili funkcijama, a da je na akterima buduće vlasti da pokažu kakav će odnos imati prema pripadnicima manjina.

Nakon nedjelju dana od odluke da neće biti dio nove vladajuće većine, predstavnici BS-a sigurni su da su donijeli ispravnu odluku. Njen lider Rafet Husović kaže da su na taj način ispoštovali volju svojih birača, te da su istovremeno pružili šansu novoj većini da u budućem periodu ispravi ranije greške.

“Potvrdilo se da smo donijeli jako jako dobru odluku i vjerovatno najznačajniju poslije odluke da učestvujemo u referendumskoj kampanji za nezavisnost Crne Gore. Ono što ja imam saznanja, jeste zaista da je to jako prihvatljivo kod našeg članstva, pa mogao bih da kažem i šire kod naših sunarodnika, što nam je isto jako važno, jer u ovom trenutku, složićemo se, mi ne predstavljamo samo Bošnjačku stranku i članove Bošnjačke stranke, nego mi u ovom trenutku predstavljamo i ostale Bošnjake, u ostalim partijama i da kažem građane Crne Gore koji su na ovom pronezavisnom bloku za Crnu Goru. Treba da gledamo kako će nova većina da se ophodi prema svim veoma važnim, bitnim pitanjima, a među kojima su i manjinska prava i damo im šansu zaista da oni pokažu i da isprave eventualne i ne samo eventualne, nego da isprave neke greške koje su bile upućene i prema BS-u, pa i prema Bošnjacima i prema funkcionerima Bošnjačke stranke”, kaže Husović.

On odbacuje i pojedine tvrdnje da su odbili ulazak u vlast pod uticajem Demokratske partije socijalista.

“Bošnjačka stranka apsolutno donosi samostalno sve odluke, bilo da su one važnijeg karaktera ili ne. Ono što je jako važno jeste da koalicioni partneri nikada nijesu vršili pritisak”, ističe Husović.

Lider vodeće stranke Bošnjaka zaključuje da su odlaskom u opoziciju dokazali da u vlast nisu bili radi funkcija i ličnih interesa, kako su to govorili njihovi politički protivnici, već naprotiv, da su dokazali spremnost da se odreknu svih benefita koje vlast donosi u korist očuvanja državnog identiteta.

Dženana Kuč, TVCG

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније