Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 10. 2020. 14:30 >> 14:32
10

PREDLOŽIĆE ADMINISTRATIVNOM

Gošović i Klarić savjetnici Bečiću?

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić predložiće Administrativnom odboru da za savjetnika predsjednika imenuje Nevena Gošovića, diplomiranog pravnika i Aleksandra Klarića, diplomiranog politikologa za međunarodne odnose, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Neven Gošović, kako navode u saopštenju, rođen je 02. novembra 1953. godine u Kninu. Osnovno i gimnazijsko obrazovanje završio je u Podgorici. Diplomirao je na pravnom fakultetu u Podgorici 1975 godine. Radno iskustvo sticao je u privrednim društvima, javnim službama i organima uprave. Funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore, sa kraćim prekidima, obavljao je u periodu od 2003. do 2016. godine, da bi krajem 2017. godine ostvario pravo na penziju. Služi se i ruskim jezikom.

Aleksandar Klarić rođen je 10. oktobra 1994. godine u Kotoru. Proglašen je za đaka generacije u Osnovnoj školi „Stefan Mitrov Ljubiša“, a nosilac je diplome „Luča“ gimnazije „Danilo Kiš“ u Budvi za izuzetne rezultate u učenju. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, smjer međunarodna politika. Od 2017. godine studije nastavlja na master programu Evropska politika i upravljanje krizama na Univerzitetu u Beogradu. Master rad pod nazivom „Značaj i uloga lokalne samouprave u Evropskoj uniji danas“ uspješno je odbranio 2018. godine sa ocjenom deset (10). Od 2018. godine svoje školovanje nastavlja na doktorskim studijama politikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, gdje se trenutno nalazi na trećoj godini. Radni angažman je započeo 2015. godine u Centru za međunarodnu javnu politiku, gdje je obavljao funkciju predsjednika organizacije. Učestvovao je u brojnim projektima i konferencijama iz oblasti međunarodne politike i nevladinog sektora. Posebno se interesuje za oblast međunarodnih odnosa i diplomatiju. Govori engleski i italijanski jezik.

Sjednica Administrativnog odbora biće održana sjutra u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 10 sati.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније