Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 10. 2020. 16:16   >>  16:27 23

OTVORENO PISMO

DF traži pojašnjenje od američke ambasadorke

Demokratski front uputio je ambasadorki SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke otvoreno pismo u kojem traže od nje da saopšti da li je tačno da su Sjedinjene Američke Države postavile mandataru Zdravku Krivokapiću ultimatum da lideri Demokratskog fronta ne mogu zauzeti ona mjesta u Vladi koja im je, kako kažu, dao narod.

Obaviješteni smo od mandatara za sastav Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića, da mu je od strane inostranog faktora ultimativno saopšteno da lideri Demokratskog fronta ne mogu zauzeti ona mjesta u Vladi koja im je dao narod.

“S obzirom da smo ovu informaciju dobili ubrzo nakon sastanka kojeg je mandatar imao u Vašoj ambasadi, željeli bi da čujemo od Vas, ili od nekog nadležnog u Stejt Departmentu, da li Vaša administracija podržava ovako skandalozan stav. Naše informacije iz krugova bliskih administraciji predsjednika Donalda Trampa govore da će se u potpunosti poštovati svi demokratski standardi prilikom izbora i nove Vlade u suverenoj državi Crnoj Gori, kao i na drugim prostorima”, poručuju iz DF-a.

Od ambasadorke traže da o tom pitanju iznese, kako kažu, jasan stav.

“Kako smo ovu informaciju o miješanju inostranog faktora dobili u razgovoru sa mandatarom Krivokapićem, a cijeneći njegovu zabrinutost kako bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo problem u budućim odnosima Crne Gore sa Zapadom, tražimo da nam Vi, kao ambasadorka najmoćnije zapadne države, jasno iznesete Vaš stav o ovom pitanju, da bi građani Crne Gore mogli da procijene šta znači ovaj ultimatum, ako je saopšten sa Vaše strane”, stoji u otvorenom pismu DF-a.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније